"Författaren Neil Gaiman är min husgud", säger Paul Philip Abrigo, till vänster. Foto: Mikael Andersson

Västerorts nya författarduo skriver surrealistisk skräck

På var sitt håll har Västerortsborna Paul Philip Abrigo och Joakim Hagström hanterat vardagsmörker med noveller och tecknande. Nu går de ihop och gör en surrealistisk novellsamling.

  • Publicerad 12:09, 1 dec 2017

Kreativiteten är för mig ett sätt att hantera destruktiviteten som finns runt omkring.

Veils woven in silence

Novellsamling skriven av Paul Philip Abrigo, illustrerad av Joakim Hagström. Duon samlar fram till den 10 december in pengar till projektet, via Kickstarter. I skrivande stund har de fått ihop över 26 000 kronor. Klicka här för att komma till insamlingen.

Genre: Surrealistisk, naturromantisk skräck.

Paul: Jag har alltid skrivit, sedan jag var fem år gammal. Det är så jag har hanterat grejer. Det har blivit en hög med berättelser, men jag har aldrig haft tiden eller modet att göra något mer av det.

Joakim: Precis som för Paul har konsten en terapeutisk effekt på mig. Jag ritar hela tiden. Hemma i köket och på tåget. Jag kan rita en teckning, kolla på den efteråt och säga "Jaha, är det såhär jag mår".

Paul: I februari opererades min dotter för ett hjärtfel. Det är det absolut det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Allt gick bra, men sedan dess har jag varit mer orädd. Det har blivit som ett mantra: "Jag har överlevt min dotters hjärtoperation, då kan jag dra ihop ett bokprojekt också".

Det kom som en blixt från klar himmel att jag och Joakim skulle göra en novellsamling ihop. Men Joakim har fyra barn, och jag har två. Båda har heltidsjobb. För att projektet inte skulle rinna ut i sanden kände vi att vi behövde ett konkret mål.

Några kompisar hade provat Kickstarter (digital insamlingstjänst, reds. anm) och det hade gått bra för dem så vi testade. Nu förväntar sig över 40 personer att vi ska ha en bok färdig i mars.

Novellerna börjar ofta med att en helt vanlig person, säg en stressad mamma eller en ensam pensionär, plötsligt kastas in i en värld av obehagliga och övernaturliga saker. En berättelse börjar till exempel med ett par föräldrar som hör ett konstigt ljud i babymonitorn en sen kväll. En annan om en familj som blir förtrollad av röksvampar när de är ute i skogarna på Ekerö.

Joakim: Kreativiteten är för mig ett sätt att hantera destruktiviteten som finns runt omkring. Livet är både fantastiskt och mörkt. Vi vill ta de känslorna och skapa något fint.

Duon riktar sig bland annat till de som gillar surrealism, mystik och skräck. Foto: Mikael Andersson

Kreatörer

Paul Philip Abrigo: Tvåbarnspappa boende i Nälsta. Jobbar som politisk PR-rådgivare.

Joakim Hagström: Fyrabarnspappa boende i Bromsten. Konstnär som studerar till fysioterapeut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen! Hbtq-häng öppnar i Hässelby-Vällingby

Nyheter Första träffen nu på onsdag Det har länge saknats en mötesplats för hbtq-ungdomar i Hässelby-Vällingby. Nu blir det ändring på det.måndag 19/3 15:45

Klart: Så vill staden rusta upp Johannesfred

Nyheter ✔Solbrygga ✔Pulkabacke ✔Skatepark Bort med solbänkarna, ge oss en badbrygga och nya lekplatser. Önskemålen om hur bortglömda Johannesfred kan utvecklas har haglat in. Nu har planerna klubbats.måndag 19/3 13:28