Genre. En vattenläcka har inträffat i Lindholmen. Foto: Mostphotos

Vattenläcka i Vallentuna – "Vi kommer köra ut tankbilar"

Runt tolvtiden i dag, tisdag, gick det läck i en gammal ledning kring Lindholmen. Det påverkar boende från Lindholmen och norrut.

  • Publicerad 13:28, 19 dec 2017

– Vi håller på och lägger en ny ledning där ute. Och det har helt enkelt blivit en vattenläcka på gamla ledningen. Det pågår arbete där ute just nu, säger Charlotte Periasamy, pressinformatör på Roslagsvatten.

– Det har gett konsekvensen att vi inte har något vatten mot Lindholmen och norrut.

Charlotte Periasamy poängterar att det bara rör kommunalt vatten. Den som har enskilt vatten, med egen brunn påverkas inte.

– Det vi gör nu är att vi kommer köra ut tankbilar med vatten för invånarna. Exakt var kan jag inte säga just nu. Men de håller på och ta fram en plan och det kommer mer information på vår hemsida, säger Charlotte Periasamy.

Det låter som att ni tror att det kan ta ett tag?

– Ja, alltså vi har ingen prognos just nu utan de jobbar på för fullt.

När vattnet väl kommer tillbaka har Roslagsvatten en kokningsrekommendation, för att eventuella bakterier ska dö. Vattnet kan dessutom vara lite brunt, på grund av rost. Detta ska dock försvinna när man spolat.

Uppdaterat: Enligt Roslagsvatten är läckan nu lagad men uppmaningen lyder fortfarande att koka sitt vatten om man är drabbad. "Vi rekommenderar fortfarande alla som bor i det område som drabbades av vattenläckan att fortsätta koka vattnet innan det används för exempelvis matlagning, dryck och tandborstning". Uppdateringar sker på roslagsvatten.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40