Vattenläcka utanför S:t Iliansskolan

På onsdagsmorgonen uppstod en vattenläcka, mitt i bilvägen, utanför S:t Iliansskolan.

  • Publicerad 08:47, 4 jan 2017

Det var strax efter klockan 08.00 på onsdagsmorgonen som ett fjärrvärmerör, som går under marken, sprack på Sankt Olofsgatan.

Vatten pumpade upp ur gatan och stor dimma uppstod.

Klockan 08.20 var Jan Widén, gatuingenjör vid Enköpings kommun, på plats vid läckan.

– Jag såg bara dimma först. Trodde nästan att det brann. Men det här är egentligen Ena Energis problem, det är deras rör. Vi står här mest eftersom det kan bli problem med trafiken, säger Jan Widén.

Han tror att vattenläckan kommer att vara ordnad inom en timme. Det viktigaste i första skedet är att stänga av vattnet, som just nu rinner ut i gatan och resulterar i isbildning.

– Men det är inte bara stänga av hur som helst, vi måste ha ut värme till husen. Det här röret går upp till Romberga, säger gatuingenjören.

Han tycker inte att det är något märkvärdigt att läckan uppstod.

– Det är sådant som händer. Otur för oss att det hände samtidigt som ett snöoväder bara, säger Jan Widén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny restaurang kan vara på väg in

Nyheter Restaurangbesökarna på gamla All in:s uteservering lyser med sin frånvaro. Inte så konstigt med tanke på att verksamheten har konkursat. Nu kan ny restaurang vara på väg in.onsdag 25/4 9:33

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47