Populär vara. Vattnet utan kolsyrade flög ner i kundvagnarna på de stora butikerna under torsdagen. Foto: Mostphotos

Vattnet rusade av butikshyllorna i Enköping

Beskedet att det kommunala vattnet är bakteriedrabbat fick kunderna att rusa till butikerna under torsdagen. – Fortsätter det här över helgen blir det nog svårt för alla matbutiker i hela stan. Då får man nog åka till andra städer, säger Joakim Kåkemyhr på Stora Coop.

  • Publicerad 09:35, 25 aug 2017

Det var under torsdagsförmiddagen som kommunen gick ut med beskedet att vattnet i Enköping, Skolsta, Grillby, Lillkyrka, Haga, Säva, Hjälsta och Örsundsbro drabbats av bakterier.

– Det är det kommunala vattennätet som är drabbat och då inte och inte hela utan det som vi kallar högzon. Det är de norra och östra delarna av tätorten Enköping. samt orterna som nämns i vår text, sa VA-chefen Danielle Littlewood.

I samband med beskedet meddelade kommunen att boende i de drabbade områdena måste koka vattnet innan användning. Många kände uppenbarligen att de inte ville göra det eller hade möjlighet utan rusade till butikerna för att köpa på sig flaskvatten.

– Det tog jättekort tid så försvann allt vatten utan kolsyra och det brukar vi ha ganska stora lager av, säger butikschef Joakim Kåkemyhr på Stora Coop.

Även på Ica Maxi märktes vattenbristen tydligt när kunderna köpte upp det befintliga lagret.

– Det tog slut väldigt fort. Alla var väl lika överrumplade. Det vi gjorde var att vi ringde till Ica och försökte få mer så fort det bara går. VI har fått tio pallar nu på morgonen. De har verkligen ställt upp för oss centralt och visat stor förståelse. Jag håller faktiskt på och formulerar ett Facebookinlägg nu om att vi har fått hem stilla vatten nu, säger butikschef Ola Bergström.

– Det har ju aldrig hänt förut så det är svårt att överblicka det här, fortsätter han.

Exakt när vattnet går att dricka igen är inte klart. Kommunen har kallat till en presskonferens på fredag vid 13.30.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helgens blåljus: Flera fall av misshandel

Nyheter Misshandel kan se ut på olika sätt. I Enköping i helgen fanns såväl misshandel i familjen som mellan vänner och från en helt okänd.måndag 20/11 9:48

Rondelltoa ska lära Enköpingsbor att spola rätt

Nyheter Rondellhundar är ett känt begrepp. Men rondelltoaletter? – Det är VA-avdelningens kampanj, förklarar biträdande VA-chefen Marika Hansson.fredag 17/11 11:59