Gillar vego. Aline Jigrud, Elis Loberg Wanngård, Leon Laurent och Meja De Schipper tycker att kommunens satsning är bra. Foto: Hege Hellström

Vegetariska dagen rör upp känslor – så säger eleverna

Vår artikel om vegetariskt i skolan rörde upp känslorna. Men vad tycker barnen? Vallentuna Nyheter frågade fyra andraklassare.

  • Publicerad 15:57, 17 jan 2018

På Facebook har diskussionerna gått varma efter att nyheten om vego en dag i veckan släpptes. Bland de över 250 kommentarerna finns vitt skilda åsikter. Många hyllar initiativet, medan andra menar att det blir påtvingat för eleverna att äta vegetariskt.

LÄS MER: Så ska Vallentunas skolor köttbanta

När Vallentuna Nyheter besöker Karlbergsskolan är det idel positiva tongångar om vegomat bland fyra elever i tvåan.

– Det är jättegott, jag åt vegetarisk julskinka i julas och det var mums. Djur har också känslor, säger Aline Jigrud.

– Hemma hos oss ska vi dra ner på köttet. Om vi ska äta kött ska det vara krav och ekologiskt helst, säger Elis Loberg Wanngård.

Även Leon Laurent är positiv:

– Jag gillar vegolasagne och vegetarisk korv stroganoff med halloumi, det fick min lillasyster på dagis och nu har vi lagat det hemma.

Varför är en del negativa till vegomat tror ni?

– En del tänker nog att man bara ska äta morötter och växter, de tänker inte på att det finns sojafärs och vegetariska köttbullar som smakar som köttbullar, säger Elis.

Hur många dagar i veckan tycker ni det borde vara bara vegetariskt i skolan?

– Tre dagar i veckan. Men om någon inte vill ha vegetariskt, ta sojafärs för det är ingen skillnad från köttfärs, säger Elis.

Men Meja tycker att det bästa är när det både finns vego och annan mat att välja på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Säkerhetsrisk i Vallentuna ishall – vakter kallas in

Nyheter "Man har inte vetat hur farligt det är" Taket i ishallen i Vallentuna är brandfarligt. Så till den grad att väktare och brandvakter kallas in.torsdag 22/2 17:16

Täbychef anklagas för ofredande på båt

Nyheter DO kräver svar Enligt en tidigare anställd på ett Täbyföretag har en chef utsatt henne för sexuella ofredanden under en kryssning. Nu ska Diskrimineringsombudsmannen (DO) utreda ärendet.torsdag 22/2 16:49