Gratisdansa i Vasaparken i sommar. Foto: Marie Palmhag

"Vi försöker med lite stepp, tango, 50-talsbugg, jive och även balett"

Hallå där, Marie Palmhag, danslärare på Lasse Kühlers danssskola som vill locka Vasastadsborna till att svänga de lurviga med gratisdans i Vasaparken.

  • Publicerad 16:00, 28 maj 2017

– Det är femte året som jag gör det. Dels är det så klart för att få fler elever men eftersom jag själv har dansat utomhus vet jag att det är himla kul också. Folk är så glada, det är kul och givande.

Flamencoklubben i Vasastan får folk att börja gråta

Hur brukar uppslutningen på danskvällarna se ut?

– Det brukar vara ganska mycket folk, det är många som längtar till sommaren när vi kör och en del börjar dansa hos oss sen också.

Dansa för välgörenhet i Vasastan

Hur stort är dansintresset?

– Det som ökar bland barn är knattedans, upp till tre år är väldigt populärt. Speciellt på helger då det är fler yngre barn. Vuxendans är det lite svårare. Vi försöker med lite stepp, tango, 50-talsbugg, jive och även balett. Vi ska börja med jazzdans för seniorer också.

Här festar Vasastans seniorer på lunchen

På Söder byggdes en dansbana efter ett medborgarförslag och den har blivit en succé. Skulle du vilja se något liknande i Vasaparken?

– Vi började på gräsmattan och sedan kontaktades kommunen och så lades det ett cementgolv vid boulebanan. Det är dansbanan vi dansar på nu, det har funkat hittills men det är klart att man vill ha fler dansbanor.

Tre tillfällen i sommar kan man få lära sig dansa gratis i Vasaparken Foto: Marie Palmhag

Bugg och argentinsk tango

Gratisdansen anordnas 12/6, 19/6 och 14/8, klockan 18-20. Klockan 18-19 är det 50-talsbugg för nybörjare (inga förkunskaper behövs) 19-20 är det Buggeda, en variant av salsans ringdans "Rueda". För att vara med krävs att du buggat timmen innan eller dansat hos danskolan tidigare.

Den 19/6 kan man även testa att dansa argentisk tango mellan 20-21.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10