”Vi tar över efter Stinsen”

Häggvik Entré har precis sålts. Sloan Wobbeking på Alma Property Partners, som har köpt fastigheten, säger att Häggvik Entré kommer att ta över marknaden efter Stinsen. Att Stinsen kommer att göras om till bostäder tvivlar han nämligen inte på.

  • Publicerad 08:15, 25 aug 2017

Köpet av Häggvik Entré har precis gått igenom. Fastigheten ligger bredvid Ica Maxi och huserar idag Willys och K-Rauta. Än är det för tidigt att säga exakt vad som kommer att hända med fastigheten, men tankar saknas det inte.

– Affären ger oss möjlighet att skapa ett nytt handelskoncept i en av Stockholms viktigaste knytpunkter mellan Förbifarten, E4:an och Norrortsleden. Vi kommer att fylla detta blivande landmärke med ett spännande innehåll av upplevelser, shopping och restauranger, säger Simon de Château, CIO på Alma Property Partners i ett pressmeddelande.

En annan medarbetare på företaget är Sloan Wobbeking, som förutom att vara Partner & CEO också är Sollentunabo. Han säger att de inte har hunnit bestämma exakt vad som ska hända på platsen:

– Vi har inte bestämt oss än. De byggnader som står på platsen är gamla, så vi får fundera på om vi ska renovera dem eller riva och bygga nytt. Just nu lutar vi åt att riva och bygga nytt. På så sätt kan vi använda nya material, sätta väggarna exakt där vi vill ha dem och bygga miljövänligt.

Han tror inte att det kommer saknas efterfrågan från företag som vill husera på platsen. Han tror nämligen – utan att ha fått det officiellt bekräftat – att Stinsen kommer att göras om till bostäder inom en nära framtid.

– Jag bara observerar och drar slutsatser. Köpcentret går inte runt och det såldes nyligen till ett företag som arbetar med bostäder – inte med köpcentrum. De hyresgäster som det faktiskt går bra för, till exempel Clas Ohlson, flyttar därifrån.

Även om Häggvik Entré inte kommer att kunna husera alla Stinsens nuvarande affärsidkare så kommer de att kunna ta emot en hel del företag på de totalt 30 000 kvadratmeter som de nu förfogar över. Och kundunderlag tror han inte kommer att saknas.

– Inom fem till tio år kommer det att bo tusentals fler människor i Häggvik än vad det gör idag. Dessutom har vi ett gyllene läge här, precis vid motorvägen och förbifarten.

Det finns en två år gammal detaljplan för fastigheten, och visionsbilderna visar upp en guldskimrande byggnad med futuristisk look. Det går dock inte att dra alltför tydliga slutsatser av detaljplanen, säger Sloan Wobbeking.

– Vi måste hålla oss i linje med detaljplanen men det kommer inte att se ut exakt så. Däremot vill vi inte göra något som står i strid med detaljplanen, för då måste vi söka om detaljplaneändringar och det tar tid. Speciellt nu när det snart är valår vill vi undvika den processen.

– Den här affären är en stor sak för vårt företag, som inte är det största på marknaden. Vi vill verkligen skapa en fantastisk byggnad som vi kan vara stolta över och som även kommunen kan vara stolta över.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tunn och förrädisk is på Norrviken

Nyheter Sjöisen i Norrviken är på vissa håll mycket förrädisk och tunn just nu. Senast i lördags inträffade en olycka när två skridskoåkare gick genom isen. Nu varnar Sollentuna Skridskosällskap för att...fredag 19/1 15:10

Konstsnöspår öppnat på Bisslinge

Nyheter Ett konstsnöspår har länge varit efterlängtat bland Sollentunas längdskidåkare. Nu har ett anlagts vid Bisslinge.fredag 19/1 15:06