Bökigt. Tomten efter att svinen bökat och en genrebild på ett vildsvin. Foto: Privat/Mostphotos

Vildsvin i Gribbylund? Viltvårdare på plats i dag

Vildsvin i Täby har varit sällsynt. Men har de nu kommit till Gribbylund? I dag var viltvårdare på plats för att söka spår i en trädgård.

  • Publicerad 12:06, 5 jan 2018

Det var under natten mot torsdagen denna vecka som Täbyybon Joakim Johnni i Gribbylund vaknade och gick på toaletten som han hörde ett konstigt ljud utifrån.

– Jag tände en ficklampa, en stark sådan, och noterade en gris som höll på och bökade. Så gick jag ut på gräsmattan och kände hur jag sjönk ner och insåg att det måste varit många som bökat, säger han.

Under fredagsförmiddagen var viltvårdare på plats i mannens trädgård.

– Det fanns inga spår. Vi har spårat ner längs gång- och cykelvägen och ner till pumphuset, säger Jan Ledberg, viltvårdare i Täby.

LÄS MER HÄR: "Vi vet att grisar är på gång"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar fick rätt - stopp för borätter på villatomter

Nyheter "Om jag inte reagerat hade husen stått klara" Kreativa fastighetsutvecklare har lärt sig tjäna miljonbelopp genom att fiffla sig förbi byggreglerna i villaområden. Senaste trenden: sök bygglov för en villa men bygg ett parhus och sälj tre...torsdag 19/4 16:41

Fortsatt strul på Kårstalinjen

Nyheter Ersättningsbussar körs Tidigare var det stopp på grund av en olyckshändelse. Nu oregelbunden trafik på grund av signalfel mellan Kragstalund och Visinge.torsdag 19/4 13:44