Snart kan det vara färdigåkt (med bil) på Storsjön och Vallentunasjön. Foto: Most Photos

Vill förbjuda bilkörning på sjöar i Vallentuna

Polisen har svårt att komma åt rallykörning på Storsjön och Vallentunasjön under vintrarna. Därför vill polisen att kommunen ska införa körförbud på isarna.

  • Publicerad 11:53, 16 okt 2017

Det handlar om trafiksäkerhet, enligt kommunen, eftersom både gående, skridskoåkare och även förare riskerar att skadas. Men det är också en bullerfråga för de som bor i närheten av sjöarna.

Om förbudet införs sätter kommunen upp vägmärken och förbudsskyltar mot motordrivna fordon på sjöarna.

Nu har frågan gått på remiss till fastighetsägarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Polisinsats efter misshandel i Vallentuna

Nyheter Skedde vid Roslagsbanan Polispatruller och helikopter har ryckt ut efter larm om att personer blivit misshandlade på Banvägen utmed Roslagsbanan.tisdag 20/2 17:10

14 år senare – första delen av Danderyds centrum färdigt

Nyheter "Kommer bli otroligt synlig" Sakta men säkert pågår om- och nybyggnationen av dagens Mörby centrum till det som ska bli Danderyds centrum. Vi träffade centrumchefen Håkan Larsson, tog oss högst upp på det nybyggda kontorshuset...tisdag 20/2 13:45