Snart kan det vara färdigåkt (med bil) på Storsjön och Vallentunasjön. Foto: Most Photos

Vill förbjuda bilkörning på sjöar i Vallentuna

Polisen har svårt att komma åt rallykörning på Storsjön och Vallentunasjön under vintrarna. Därför vill polisen att kommunen ska införa körförbud på isarna.

  • Publicerad 11:53, 16 okt 2017

Det handlar om trafiksäkerhet, enligt kommunen, eftersom både gående, skridskoåkare och även förare riskerar att skadas. Men det är också en bullerfråga för de som bor i närheten av sjöarna.

Om förbudet införs sätter kommunen upp vägmärken och förbudsskyltar mot motordrivna fordon på sjöarna.

Nu har frågan gått på remiss till fastighetsägarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hans udda uthyrningsobjektet: Bastu på hjul

Nyheter "Tagit med den till jobbet" En vedeldad bastu på hjul – det var vad Vallentunabon Axel Törnlöv köpte för två år sedan. Dels för att kunna basta med familjen var som helst och nu även hyra ut.tisdag 21/11 16:32

Hotell säljer ut sina rum: "Städning och möbler ingår"

Nyheter "Ett nytt sätt att köpa" Sugen på att bli hotellägare, lite som i Monopol? Då har du inte chansen. Däremot kan du bli ägare av ett rum i ett hotell, i Fågelsången.tisdag 21/11 16:19