Foto: Privat

Vill ha laddstolpar i hela kommunen

Nu är det mindre än ett år kvar till kommunalvalet. Redan nu har partierna i Håbo börjat fila på sitt valmanifest. Här är Miljöpartiet i Håbo och Marie Nordberg viktigaste frågor inför valet.

  • Publicerad 09:18, 23 dec 2017

Miljö

En ren miljö är grundläggande för våra olika livsförutsättningar. Vi vill
installera solceller på kommunens tak och laddstolp-ar i HELA kommunen. Vi vill sätta upp säkra, skyddade cykelställ vid busshållplats och pendelparkeringen och även bygga en GC-väg i Skokloster mellan centrum och Slottet.  Vi vill behålla grönområden som Åsen, Lillsjön och Gröna Dalen som lungor i vår tätort. Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Vi vill skapa en vattenpark i Gröna Dalen för rening innan det går ut i Mälaren, som är vår vattentäkt.


Skolan

Vi ser med glädje att utvecklingen går framåt då Håbo nu placerar sig bland Sveriges 25 procent mest framgångsrika skolkommuner, men ännu finns mycket att göra för att alla barn ska få möjlighet att utvecklas och nå sin fulla potential. Det behövs fler resurser till de många elever som behöver extra stöd.


Integration

Vi vill arbeta för att våra flyktingar/invandrare får ett bra bemötande och utveckla integrationen med t ex en internationell förening. Det behöver finnas mötesplatser för att vi som kan det svenska samhället kan träffa våra nysvenskar och hjälpa till så att de får förståelse för hur vårt samhälle fungerar till exempel kvinnors och mäns lika värde i arbetslivet såväl som i hemmet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet