SKADAS. Kanadagås med änglavingar. Foto: Ulrica Andersson

Vill skydda fåglar från bröd

Fåglar som matas med vitt bröd drabbas av näringsbrist. Förbudsskyltar mot matning föreslås nu vid Lötsjön.

  • Publicerad 08:48, 12 okt 2017

Ännu en sommar är till ända med kanadagäss som fått "änglavingar". Vid Lötsjön matas fåglar med vitt bröd, vilket inte är näringsriktigt.

Eftersom fåglarna ändå blir mätta undviker de att söka annan mat.

Näringsbristen får kanadagässen att utveckla missformade vingar så att de inte kan flyga, något som Vi i Sundbyberg skrivit om tidigare. Nu har kommunen fått in en förfrågan om att sätta upp tydliga skyltar om att fåglarna inte ska matas.

"Området är berikat med ofantligt mycket fåglar av diverse slag. Vackert! Dock matar folk fåglarna (...). Mitt förslag för att rädda fåglarna från sjukdomen vore att sätta upp en skylt där det stort och tydligt står "MATA EJ FÅGLARNA". På så vis räddar vi en hel del fåglar från ett ledsamt liv", skriver personen som bor i närheten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02