Foto: Stockholmsmarknader

Vill slå världsrekord - loppis tar över Solvallas travbana

För den loppis-frälste är det dags att planera in 7-8 maj. Då blir det nämligen världsrekordförsök i bakluckeloppis när bilar tar över travbanan.

  • Publicerad 12:05, 13 mar 2016

Det blir en loppispremiär med extra allt

Enligt Guinness rekordbok finns ännu inget bakluckeloppis-rekord registrerad. Det vill Stockholmsmarknader, som driver drive in-loppis i bland annat Solvalla, ändra på. Den 7-8 maj intar man för första gången Solvallas travbana med plats för tusentals bilar. Tidigare har man hållit till på parkeringarna intill banan.

– Rekordet är lite oklart men Guinness är positiv till vårt försök. Vi har googlat lite och fann en bakluckeloppis i Australien där 500 bilar var med, det är väl mer eller mindre officiellt, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

"Extra allt"

Så här går det konkret till att slå rekordet:

– Man dokumenterar allt själv, med video bland annat, så att man kan visa att det här verkligen har hänt och sen skickar man in det till Guinness. Vi tycker det här är ett skoj sätt att inleda säsongen på, det blir en loppispremiär med extra allt!

Det krävs ingen föranmälan om man vill vara med att sälja. 160 kronor per bil.

Är du redan upptagen den här helgen så kanske bakluckeloppisen i Vällingby är aktuell, men då utan rekordförsök. Den 22 maj blir det loppis i Åregaraget i Vällingby city.

Världens största bakluckeloppis?

Vad: Världsrekord i antalet bilar på bakluckeloppis

Var: Solvalla travbana, inne på travbanan

När: Lördag och söndag 7-8 maj mellan kl. 11-15 (endast dagen där flest bilar registreras sänds in till Guinness rekordbok).

Mer information: solvallaloppis.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14