Villaägare på Stora Essingen får rasistiska lappar i postlådan

Flera personer på Stora Essingen har under påsken fått lappar i sina brevlådor med rasistiska budskap.

  • Publicerad 15:43, 18 apr 2017

Margareta Sörenson är en av de drabbade Stora Essingen-borna. Hon har polisanmält lappen som hon beskriver som handskriven men kopierad.

– Jag talade fram och tillbaka med en polis och vi kom fram till att jag skulle göra en anmälan. Hets mot folkgrupp är ju straffbart och det känns riktigt obehagligt att någon har skrivit för hand, säger hon.

LÄS ÄVEN: Ormstabor chockades av rasistiskt flygblad

Lappen som flera personer på en lokal Facebook-grupp uppger att de fått i brevlådan uttrycker att den "vita rasen" håller på att utrotas samt innehåller två webbadresser, dels adressen till en så kallad "white supremacist"-hemsida samt en hemsida mot fri abort.

Inget mönster

Förundersökningsledaren Andrea Hammar känner till lapparna och säger att ett antal anmälningar gällande dem förekommit även tidigare under våren. Hon vill inte uttala sig om brottsrubriceringen i de specifika fallen men generellt rör det sig antingen om ofredande eller hets mot folkgrupp, beroende på omfattningen och tillvägagångssättet.

– Det är ett fåtal handskrivna kopierade lappar som förekommit i det här fallet, säger hon.

Finns det något uttänkt i vilka som har fått dem?

– Nej, något sådant mönster gällande en särskild typ av person har vi inte kunnat se.

I dagsläget finns ingen misstänkt för de rasistiska lapparna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

TIPS! Här är massor av kul grejer att göra i Stockholm helgen...

Nyheter ... som inte har med eldar och demonstrationståg att göra Dans, fest, cykelloppis och hur mycket kulturnattskul som helst. Det är en superhelg att vara stockholmare.lördag 29/4 8:50

Bänk-ilska i på Östermalm: "Förolämpning mot oss äldre"

Nyheter Tre blev en Tre bänkar vid entrén till Fältöversten har plötsligt blivit endast en. Nu har Östermalms pensionärer fått nog på att inte få sitta.lördag 29/4 8:30