Yrkesplugget får underkänt på hur skolbiblioteket används. Foto: Ellinor Prawitz

Yrkespluggets elever visste inte att skolan hade ett bibliotek

Flera elever på Yrkesplugget i Bromma visste inte att skolan hade ett bibliotek. Nu kräver Skolinspektionen att skolan gör eleverna varse om det.

  • Publicerad 11:40, 16 jun 2017

När Skolinspektionen granskat Yrkesplugget i Bromma framkom det att skolans bibliotek inte används.

I intervjuer uppgav flera elever att de inte ens visste att skolan hade ett bibliotek. Och de elever som hade koll på bibliotekets existens sa att de aldrig lånat en bok där.

"En elev säger att de aldrig läser böcker", skriver Skolinspektionen i sin granskning och kräver att skolan ska implementera användandet av biblioteket mer i undervisningen.

Annelee Bergstrand, rektor på Yrkesplugget, säger att man nyligen satsat mycket pengar på att få till ett schysst skolbibliotek. Hon förstår Skolinspektionens kritik och säger att man nu jobbar på att få in läsningen mer i undervisningen.

Däremot tror hon inte att eleverna inte har koll på att ett bibliotek finns på skolan.

– Skolbiblioteket ligger i elevhallen, bredvid kaféet så det är rakt framför näsan på eleverna. Jag har själv pratat med eleverna, och jag tror snarare att de tolkade frågan som att de inte använder biblioteket i undervisningen, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man åtalad för mord på kvinna i Vällingby

"Erkänner att han bragt henne om livet" Det var i februari som en man greps misstänkt för mord på en kvinna – efter att han själv ringt polisen. Nu åtalas mannen.onsdag 25/4 17:20

Flera bilinbrott i Bromma senaste tiden

"Händer nästan varje dag nu" Just nu får polisen in anmälningar om bilinbrott i Bromma nästan varje dag. Främst rör det sig om parkeringar i anslutning till köpcentrum och mataffärer.onsdag 25/4 16:43