Nybygge. Zalando öppnar sitt första lager i Norden i Brunna. Foto: Claudius Pflug

Zalando öppnar för hundratals nya jobb

Zalandos första lager i Norden ska byggas i Brunna. Det innebär förkortade leveranstider och öppnar upp för flera hundra lokala jobb.

  • Publicerad 12:07, 3 jun 2017

Zalando är en av de största onlinebutikerna för skor och accessoarer i Europa. I ett pressmeddelande på sin webbplats skriver de att företaget ska växa ännu mer.

För att kunna göra det ska de expandera logistiskt, så att de får närmare till sina nordiska kunder.

Platsen för Zalandos nya lager i Brunna har de valt på grund av dess strategiska läge och avancerade infrastruktur. De skriver att läget är idealiskt för utkörningar till Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Snabbare leverans

Med ett varuhus i Upplands-Bro kommer Zalando att kunna halvera sina leveranstider till de nordiska länderna. Det ska garantera en möjlighet till leverans dagen efter beställning till de nordiska huvudstäderna, Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Zalando räknar med 1-2 dagar till Sverige och Danmark, och 1-3 dagar till Norge och Finland.

Det ska även finnas potential för att leverera varor samma dag som man beställer från Stockholmstrakten.

Varuhuset som ska byggas blir 30 000 kvadratmeter stort. Planen är att börja bygga inom några månader. Verksamheten ska komma i gång redan mot slutet av året, men vara i full drift under 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet