The Walking Dead. I Fjärdhundra kan man jagas av zombies i spåret. Foto: Privat

Zombies jagar i Fjärdhundra

Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.

  • Publicerad 08:30, 22 sep 2017

Hösten är på väg med stormsteg och med den kommer kylan samt mörkret. Inget som lockar till att dra på sig löparskorna kanske. Men Fjärdhundra SK har en lösning på problemet. Den 28 oktober släpper de ut zombies i skogen och släcker elljusen i löpspåret.

– Idén kommer från Jokkmokk från början och vi körde det första gången förra året. Vi blev lite överrumplade över intresset. Det kom 200 personer och i år räknar vi med ännu fler, säger ordföranden Johan Engwall.

Ett tjugotal zombies kommer att jaga barn och vuxna som är med och springer.

– Barnen springer 600 meter och vuxna 2,5 kilometer. Man får två liv i form av självlysande band som zombiesarna försöker ta, säger Engwall.

Rör de sig långsamt, som zombies brukar göra, på film?

– Ja, de är rätt långsamma. Förra året var det en som hade en motorsåg och drog igång den, haha.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polis kände misstänkt doft från lekplats.

Nyheter Det var en lugn natt i Enköping, men en van näsa avslöjade drogmissbruk på en lekplats.tisdag 17/10 8:13

Enköpings skolor tappar i rankning

Nyheter Ömsom vin, ömsom vatten. Så kan resultatet beskrivas när Enköping faller på Lärarförbundets årliga rankning. – Jag tycker ändå att vi är på väg åt rätt håll, säger skolnämndens ordförande Sven...söndag 15/10 8:20