Åtta segrar i rad för Lunden – dubbla vinster i helgen

Helenelunds A-lag lyckades bärga full pott i helgens matcher. I fredags besegrades Spånga/Djurgården och på söndagen mötte Norrtelje samma öde. HIK:s segersvit är nu uppe i åtta raka.

  • Publicerad 07:00, 9 jan 2017

Vi gör faktiskt vår sämsta match i år

Det var en fullspäckad långhelg, med två matcher, som väntade spelarna i ”Lunden”. I fredags bjöds det på trettondagsbandy på Sollentunavallen när Spånga/Djurgården kom på besök. HIK fick en drömstart på matchen och tog tidigt ledningen genom Tim Zenoud Johansson på hörna.

Men hemmalaget tappade kommandot över matchen och Spånga/Djurgården både kvitterade och tog ledningen inom loppet av tio minuter. Med bara två minuter kvar på första halvlek satte Linus Hansson, viktig, 2-2 för ”Lunden” och lagen gick till vila med likaläge.

I andra halvlek utvecklade sig matchen till en riktig nagelbitare. Precis som i matchens första halva så inledde hemmalaget starkast. I 57:e matchminuten gjorde Linus Hansson sitt andra mål för dagen och HIK tog ledningen med 3-2. Knappt tio minuter senare utökade ”Lunden” ledningen genom Mikael Andersson.

Men Spånga/Djurgården gav sig inte utan kamp. När en kvart återstod hade bortalaget lyckats komma tillbaka och ställningen var 4-4. Matchen fick en rafflande upplösning, spelet gick åt båda hållen. I matchens absoluta slutminuter kom avgörandet. Linus Hansson satte 5-4 och HIK kunde säkra segern.

 – Spånga/Djurgården var klart bättre än förra gången vi mötte de. Men vi gör faktiskt vår sämsta match i år. Skridskoåkningen var för dålig och checken fungerade inte heller, de åkte igenom oss hela tiden, säger Helenelunds huvudtränare Nils-Olof ”Nisse” Karlsson.

---

Helgens andra match spelades även den på ”Vallen”. Den här gången hette gästerna SIF Norrtelje. ”Lunden” måste ha värmt upp otroligt bra för hela laget var på hugget direkt vid avslag. Efter 18 sekunder tog hemmalaget ledningen och sex minuter senare var det utökat till 3-0.

Norrtelje jobbade sig dock in i matchen när HIK slappnade av lite. Snabbt hade bortalaget reducerat två gånger om. Men Roslagslaget kom inte närmre än 3-2 i första halvlek. ”Lunden” lade i en extra växel ryckte innan pausvila fram till 5-2.

I andra halvlek utökade HIK tidigt sin ledning till 6-2. Men i samband med det inledde Norrtelje sin jakt på riktigt. I 63:e minuten satte de 6-4 och hade chanser på fler mål. Men då tog ”Nisse” Karlsson en time out som gav önskad effekt. Norrtelje fick, trots möjligheter, inte in några fler mål. Med knappt en kvart kvar satte Tim Zenoud Johansson 7-4 och det blev spiken i kistan. Hemmalaget vann tillslut med 9-4 efter två sena mål av Mikael Andersson.

 – Vi spelar inte jättebra, men vi är i alla fall lite bättre än vi var mot Spånga/Djurgården. Vi jobbade hårdare i den här matchen. Dessutom gör Anton (Kärrbrink) i målet en mycket bra match, säger ”Nisse” och fortsätter.

 – Det var bra att vi tog time out, vi fick tag i matchen igen efter den. Men man märker att vi måste öva på styrningen.

Det har varit ett intensivt schema senaste veckan för Helenelund och ”Nisse” berättar att det nu blir välförtjänt vila på måndag innan träningen drar igång på tisdag. Trots att det fanns mer att önska i spelet är ”Nisse” ändå nöjd med helgen.

 – Mycket vill ha mer, tjänar jag 100000 så vill jag tjäna det dubbla. Men man behöver faktiskt sätta sig ner ibland och tänka det här är bra, avslutar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Promenad för hemlösa hundar

Nyheter Det finns många hundar som behöver en andra chans för att hitta ett kärleksfullt hem. För att uppmärksamma och möjliggöra det arrangerar Hundar utan hem snart en välgörenhetspromenad på Bögs gård.torsdag 26/4 13:14

Nationellt prov i engelska läckt

Nyheter Hektisk morgon på skolorna Under morgonen spreds facit till det nationella provet i engelska i sociala medier. De läckta svaren orsakade en hektisk morgon på skolorna.tisdag 24/4 15:02