BK Järvas F17 jagar medaljer

Norrköping Dolphins elitmeriterade damer satte stop för Devils drömmar om division 1, men för Järvaklubbens F17-trupp inleds nu en ruskigt spännande säsongsspurt. – Vi är redan nöjda, men hoppas på mer, säger ordföranden Lars Sandström.

  • Publicerad 17:00, 20 apr 2017

Tjejerna är väldigt samspelta, det är lagets styrka

BK Järva Devils nådde förkval till division 1-kval. Där väntade Norrköping Dolphins, en klubb som tog SM-guld så sent som 2013. Att det handlade om rutin mot ungdomlig geist blev uppenbart i dubbelmötet. I slutskedet av matcherna hade Järvalaget inte den ork som genererar kyla. Dolphins vann med 61–47 i Husbyhallen och med 69–53 hemma i Norrköping.

– Vi är med i sex av åtta pereioder, en period per match avgör, säger coachen Ridwan ”Ridde” Chowdhury.

– Siffrorna sprang iväg, säger ordföranden Lars Sandström, som på förhand såg segerchanserna som rätt små.

– Dophinsspelarna får ihop ett hundratal landskamper och tillsammans en väldig mängd ligamatcher. Vi hade hoppats på att gå upp, så klart. Sett till vår unga och lite tunna trupp, ska vi ändå vara nöjda med säsongen, fortsätter Lars Sandström.

Om lag från division 1 drar sig ur kan Järva få en andra chans, Sandström håller dock inte det för troligt.

För lagets äldre damer tog säsongen slut med förlusterna mot Norrköping Dolphins. För U17-gänget börjar nu en mycket spännande slutspurt. Laget vann samtliga tolv matcher i högsta Stockholmsserien, nivå 1 och har ett intressant slutspel framför sig. Några konkurrenter har redan inlett slutspelet, Järva kliver in i elden på fredag, den 21 april och möter Alvik.

Järva har vunnit vinterns tre möten mot Alvik. Ridwan Chowdhury ser det inte som en fördel.

– Alvik är jättebra och deras spelare har mycket erfarenhet. Vi har varit bra mot dem, men även haft lite flyt. Alvik kommer från spel i Scania Cup i påskhelgen och kan vara varma i kläderna. Vi valde att stå över Scania eftersom det blivit många matcher för tjejerna senaste veckorna.

Om de åtta flickorna i Järvalaget besegrar Alvik väntar Tureberg i semifinal. På papperet är det en match som ska vinnas. Tureberg slutade näst sist i grundserien med två segar på tolv matcher

Är slutspelet i Stockholm viktigt sett till att ni snart ska spela om SM-medaljer i Final Four?

– Absolut. Att gå till Final Four är ingen tillräcklig merit om man inte vinner Stockholmsserien, säger Ridde som tror att laget ska ha en bra chans att nå final.

– Det är svårt att säga annat än att vi ska vara favoriter i slutspelet, tillägger han.

Direkt efter finalspelet i Stockholm väntar ungdoms-SM – Final Four, Mästerskapet avgörs i Norrköping och den 13 maj spelar Järva semifinal mot Södertälje. I den andra semifinalen möts Eos–Luleå. På papperet fick Järva tuffast möjliga lottning. Södertälje har alltid bra ungdomslag. Lagen möttes i höstas, då fick Järva sträcka vapen.

– Vi förlorade ganska stort. Många spelar i Södertäljes trupp i basketettan så de har ett bra lag och är favoriter.

Ändå är det en lottning han och spelarna ville ha.

– Alla ser fram mot den matchen. Vi jagar revansch och är bättre än vi var i höstas. Tjejerna tycker även att det är bra att få den kanske tuffaste matchen direkt. Vi vill ta den tuffa vägen.

Han förfogar bara över åtta spelare. Tre av dem är aktuella för sommarens U16-EM: Sesina Kahsay, Vanessa Jurewicz och Debora Alem. Övriga fem övriga är i ”rätt” ålder: Mary Kassa, Mari Chowdhury (Ridwans syster), Kenya Clark, Iman Awelker och Mona Tecle.

– Tjejerna är väldigt samspelta, det är lagets styrka.

– Vi ser fram emot ett tätt matchande i slutspelen. Det är det här man längtar efter och är något helt annat än en sen vinterträning, säger Ridwan Chowdhury.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.