När anläggningen står klar så hoppas man att världsstjärnan Gaël Monflis kommer till invigningen - men det är ytterligare ett tag kvar. Foto: Si Robi / Kevin Wedin

Då är Sveriges nya tennis-mecka färdigt i Danderyd

Danderyds tennisanläggning börjar växa fram och nu meddelar man att invigningen väntas ske först 2018. Då hoppas man att få hjälp på traven av två världsstjärnor.

  • Publicerad 12:26, 9 mar 2017

Vid Rinkebyvägens vändplan ser man nu sakta hur den nya tennisanläggningen börjar ta form. Förra veckan började man resa stommen och på grund av tidigare överklaganden, som Danderyds Nyheter skrivit om, väntas bygget vara klart först 2018 - ett halvår senare än vad som först sades.

– Vi siktar på att det ska stå klart i slutet av januari nästa år. Det blev försenat på grund av överklaganden, men arbetet i sig har gått enligt plan, säger Niklas Kulti, ex-proffset och grundare av Good to great, företaget bakom hallen.

LÄS MER: MP hävdar att kommunen brutit mot lagen - igen

Hjälp av världsstjärna

Tredjerankade världsstjärnan Stan Wawrinka är en av dem som har investerat i den nya tennisanläggningen och till invigningen hoppas man på celebert besök.

– Vi har pratat med Stan Wawrinka och Gaël Monflis, som är rankad åtta i världen. De är väldigt positiva till det här och sen beror det på tävlingar om de har möjlighet att komma hit, säger Niklas.

Catella Arena blir namnet på den nya anläggningen.

Fostra framtida eliten

Målsättningen är att fostra Sveriges framtida tennisstjärnor här och Good to great har en dialog med Danderyds övriga tennisklubbar för framtida samarbeten.

– Vi vet att det finns ett väldigt stort intresse för tennis här och vi vill ge möjligheten för allmänheten att på banan bredvid tränar en framtida världsstjärna och på andra banan tränar en befintliga stjärna.

– När anläggningen är färdig vill vi komma igång så snabbt som möjligt. Det är allt från tennisskolor till vuxentennis för allmänheten.

LÄS MER: Får hjälp av världsstjärna - nu ska Danderyd bli ny tennis-metropol

Förutom sju tennisbanor inomhus och sju banor utomhus så kommer det att finnas en restaurang och ett toppmodernt gym på anläggningen.

– Det är en riktig restaurang för frukost, lunch och middag - det är väldigt viktigt för oss att få en näringsrik och bra kost för våra spelare. Och allt kommer tillagas på platsen, säger Niklas.

– Gymmet ser vi över nu, vi ser på det senaste inom forkskning gällande gymdelen och fysträning så att det dels ska vara anpassat för elitidrottare men också för "vanlig" träning.

Ska heta Catella Arena

Planerad invigning: Januari 2018.

Anläggnings yta: Cirka 12 000 kvm.

Vart: Rinkebyvägen 20.

Vad: Sju tennisbanor inomhus och sju utomhus. Tre padlebanor inomhus och tre utomhus. Ett gym med behandlingsrum, restaurang, tennisshop, skolverksamhet och 18 övernattninsrum.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stopp på tunnelbanans röda linje

Nyheter Var totalstopp i över en timme Från strax efter klockan 16 idag var det stopp på tunnelbanans röda linje mellan Mörby centrum och Tekniska Högskolan.måndag 23/4 16:35

Spana in jätteanläggningen i Danderyd – vill bli självklara valet i Norrort

Nyheter 18 övernattningsrum Nu står Catella Arena klar i Danderyd. På torsdag är det officiell invigning av den 12000-kvadratmeter stora anläggningen. Nu börjar arbetet med att bli den självklara mötesplatsen för...måndag 23/4 14:38