Ett motionslopp för alla åldrar med olika krafter måndagen den första maj. Foto: Danderyds SK

Danderydsloppet vill slå deltagarrekord: "1000 personer skulle vara gränsen"

Den första maj är det återigen dags för klassiska Danderydsloppet. I nuläget har endast runt 100 personer anmält sig och det är en bit kvar till rekordet på 457 deltagare från 2013.

Ifjol var det cirka 400 deltagare som satte på sig löparskorna och sprang Danderydsloppet som går av stapeln varje år den första maj. Hittills i år har endast runt 100 personer anmält sig - men Ludwig Jonsson, nummerlappsansvarig för arrangören Danderyds SK är inte särskilt orolig.

– De allra flesta anmäler sig i sista minuten, alltså samma dag som tävlingen är och den möjligheten finns alltid, säger han.

Nytt för 2017-års lopp är att man har inlett ett samarbete med träningskedjan Friskis och settis som kommer se till att sköta uppvärmningen för alla deltagare.

Klassiska muggen

Precis som tidigare år finns det lopp och klasser för alla åldrar. Ifall man inte orkar springa milen så finns det även en bana på fem kilometer.

– Alla som deltar och går i mål får den klassiska Danderydslopps-muggen, dessutom blir det pokaler till de som slutar topp tre i varje klass.

Deltagarrekordet slogs 2013 då 457 löpare deltog och givetvis är målet att rekordet ska växa.

– 1000 personer skulle vara någon sorts gräns, men vi måste börja med att slå det gamla rekordet. Det här är ju ett breddarrangemang med fokus på motionärer här i Danderyd, säger Ludwig Jonsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Täby få löparbana på taket

Nyheter "Vi ska titta på om det är möjligt" Ta hissen upp till springturen. Ja, det kan kommer bli möjligt på ett hustak i västra Roslags-Näsby.onsdag 20/9 17:00

Blir skyddsjakt: Varg närmade sig ett barn

Nyheter "Vargen var närgången mot ett barn" I början av veckan sa länsstyrelsen nej till skyddsjakt på varg, nu vänder man i frågan. Bland annat efter att en varg varit närgången mot ett barn, enligt länsstyrelsen.onsdag 20/9 16:14