Röda. Självklart ställde hela Östersunds FK upp på en gemensam lagbild efter att FC Djursholm säkrade kontraktet. Foto: FC Djursholm

Djursholm säkrade kontraktet – tog lagbild med "Sveriges hetaste lag"

I helgen säkrade FC Djursholm nytt kontrakt i division 2. Efter matchen och hemresan från Uppsala fick man även tillfälle att träffa succélaget Östersunds FK som förberedde sig för spel mot Sirius.

  • Publicerad 08:54, 19 sep 2017

I fjol åkte FC Djursholms damlag ur division ett och med en helt ny trupp inför säsongen så lyckades man i lördags säkra kontraktet i division 2 efter att man kryssat mot tabellettan Bälinge, från Uppsala.

– Vi satsar på egna spelare nu, vi tar upp spelarna från de yngre leden, de ska ha en lokal förankring och komma härifrån Danderyd, säger tränaren Jean Balawo.

Endast två spelare är över 20 år och främst består truppen av spelare födda 2000 och 2001.

– Det är väldigt unga tjejer med stor utvecklingspotential. Vår målsättning inför säsongen var att hålla oss kvar och efter sex matcher hade vi noll poäng, så tjejerna har gjort ett jäkla jobb.

Träffade succélaget

När matchen blåsts av var spelarna från FC Djursholm dock inte klara på planen. Precis efter gick nämligen Östersunds FK ut för att träna inför söndagens match mot Uppsala-laget Sirius. Djursholmstränaren Jean Balawo är barndomskompis med Östersundsspelaren Ken Sema och såg till att sina spelare fick träffa Europa League-laget.

– Jag ringde till honom (Ken Sema) och sa att de fick vara beredda på att ställa upp på bilder, så han tog med sig hela laget. De var grymt schyssta och det är väl Sveriges hetaste lag just nu, vad de gör just nu är helt sjukt, säger Jean Balawo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nina hittade ett kassaskåp i skogen – ringde INTE polisen

Nyheter Sadlade om till detektiv i jakten på ägaren Hon var ute och plockade svamp med en kompis när hon hittade ett kassaskåp. Då valde Nina Unkuri från Vallentuna att ta saken i egna händer och leta efter kassaskåpets ägare.måndag 23/10 20:53

Trafiksituationen på Enebybergsvägen – ”Alla kan inte åka samtidigt”

Nyheter "Katastrof. Bussfickorna är borta och det skapar köer" Ny gångväg, ny cykelväg, ny refug och mycket mer är på gång. Arbetet på Enebybergsvägen har pågått en längre tid. Frågan är: hur har förändringarna påverkat bilisterna?måndag 23/10 19:01