Foto: Privat

Dubbla VM-guld för Pietro

Pietro Nilsson Toracca presterade extra starkt i årets veteran-VM. För första gången någonsin tog backhopparen nämligen dubbla VM-guld.

  • Publicerad 14:10, 13 sep 2017

Det kändes riktigt kul

BACKHOPPNING. Sollentuna backhopparklubbs ordförande Pietro Nilsson Toracca kan nu titulera sig som dubbel veteranvärldsmästare sin klass. Förra veckan tog den 51-åriga Rotebrobon två raka veteranguld i rumänska Rasnov.

Gulden kom i K35-backen och överraskande i K64-backen.

– Jag hade aldrig tagit medalj i K64-backen tidigare och nu tog jag guld. Det var faktiskt lite förvånade. Det var min klart roligaste medalj hittills, säger Pietro som tagit 27 VM-medaljer i sin karriär.

Detta var första gången som Pietro tog två VM-guld samtidigt.

– Det kändes riktigt kul.

Dessutom tog klubbens Linda Eriksson två silver. SBHK tog därmed fyra av Sveriges åtta medaljer i veteran-VM.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen jobbar intensivt med Norrvikenrån

Nyheter Polisen jobbar hårt med att få fler ledtrådar om det personrån som inträffade i Norrviken i måndags.fredag 23/2 10:26

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00