EHF kvalar till Allsvenskan

Det blir högdramatiskt i helgen då handbollsdamerna i Enköpings HF kvalar om en plats i Allsvenskan nästa säsong. EHF möter tabelltian i Allsvenskan OV Helsingborg HK I bäst av tre matcher.

  • Publicerad 06:41, 7 apr 2017

Vi ska gå in i kvalet med ambitionen att vinna men samtidigt vara ödmjuka.

OV Helsingborg kommer bli något att bita i för ett orutinerat EHF som kommer att behöva överprestera för att vinna detta kval mot ett Allsvenskt motstånd.

OV Helsingborg avslutade dessutom säsongen starkt med att slå GUIF, som kommer kvala till Elitserien, och KFUM Lundagård. Kvalplatsen var dock cementerad sedan länge.

– Trots förlusten i sista omgången mot Tyresö fick vi med oss något viktigt till det här kvalet, vi lärde oss en hel del om förberedelsens betydelse inför stora uppgifter, berättar tränaren Ken Hornö.

– Vi ska gå in i kvalet med ambitionen att vinna men samtidigt så ska vi vara ödmjuka inför uppgiften och inte glömma bort att njuta av stunden.

Unga motståndare

Helsingborg är ett ungt lag med hela åtta nya spelare denna säsong (fyra egna produkter) och en del av spelarna i truppen har fått sadla om och spelar nu på nya positioner där bland annat den förra m6:an (linjespelare) Emilia Blomberg nu tagit steget upp på niometer.

– Säsongen började ostadigt då vi blandade högt och lågt mycket på grund av nya konstellationer, berättar tränare Alexandra Möller.

Men på slutet av säsongen så har OV hittat roller och ansvarsområde.

– Detta har resulterat i bra spel både offensivt och defensivt och vi går in i nästa veckas match med en positiv känsla,

Ni som kommer får gälla som favoriter eller?

Då vi kommer från en högre serie så får vi bära favoritskapet, men har sett några matcher med Enköping nu och det är ett bra lag med hög fart som påminner lite om oss. Och någon underskattning är det absolut inte tal om. Vi kommer kämpa med näbbar och klor för att ta hem denna kvalserie, säger Möller.

Kvalet spelas i bäst av tre matcher och startar nu i helgen med match 1 hemma i Idrottshuset (söndag den 9/4 kl. 19:00).

Den andra matchen spelas måndag den 17/4 (annandag påsk) 17:00 i Helsingborg Arena och en eventuell tredje och avgörande match spelas lördag den 22/4 i Helsingborg. Vinnare är klar för spel i Allsvenskan 2017/18.

Så säger spelarna

Försvarsresen Felicia Axeen:

– Att ta en kvalplats var målet och nu är vi där. Det ska bli så himlans roligt och spännande att spela kval, något som inte händer varje dag. Jag tror att det lag som är de formstarkaste för dagen och har den där extra glöden kommer fälla avgörandet.

– Vi vet egentligen inte så mycket alls om Helsingborg, vilket jag själv tycker är riktigt spännande. Tror alla känner att vi vill avsluta detta med flaggan i topp.

Kapten Matilda Widén är skadad:

– Vi är enormt taggade på att spela kval. Får vi bra träff bakåt brukar vi kunna bygga upp en trygghet framåt och dessutom få några enkla snabba mål genom snabba omställningar. Med rätt fokus så är jag övertygad om att bollarna kommer sitta.

– Tyvärr kommer jag inte spela då mitt korsband visade sig vara av. Men jag ska göra vad jag kan från sidan.

Krigaren Amanda Gustafson är positiv:

– Tankarna är väl rätt många, man är sjukt stolt över att vi tagit oss dit samtidigt som man är lite smått pirrig, på ett positivt sätt och taggad inför uppgiften. Det kommer bli en rolig upplevelse att bära med sig oavsett hur det går. Viktigast är att vi spelar tillsammans och kommer upp i vårt tempo och nivå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpingsungdomar tävlade i Swim Open

Sport Swim Open är en av Sveriges största simtävlingar. Där deltog flera ungdomar från Enköping tillsammans med världsstjärnor.onsdag 11/4 9:44