Elin utvald till satsande Vättern-team

Bland drygt 1 600 ansökningar – valdes blott 15 cyklister ut. En av dem var Duvbobon Elin Sällström som nu tillsammans med sitt nya team ska under åtta timmar på Vätternrundan.

  • Publicerad 13:00, 14 jun 2017

Det har varit en kort, men intensiv karriär. För bara drygt två och ett halvt år sedan började Elin Sällström att cykla på allvar. Tidigare var det mest löpning som gällde, men numera lockar pedalerna mer än löparskorna.

– Jag åkte med på cykeltur och blev därefter lurad att köpa cykeln, ha ha. Sedan tog det fart rätt fort, säger Elin Sällström som bor i Duvbo.

Både 2015 och förra året cyklade 28-åringen Vätternrundan. Även långturen med team Rynkeby, som välgörenhetscyklar hela vägen till Paris, har gett henne nyttig erfarenhet på sadeln.

Nu hoppas Elin Sällström kunna utvecklas ytterligare inom cyklingen. Som en av 15 cyklister är hon nämligen utvald att representera Skoda Cycling team 2017.

Tillsammans med 15 rutinerade cyklister ska Elin och 14 aspirerande amatörer cykla Vätternrundan för Skoda. Teamet drillas typ som proffs med allt vad det innebär.

– Jätteroligt att jag kom med och jag är tacksam att jag fick chansen. Jag hoppas vara en god ambassadör för teamet och för cykling, säger Elin.

Efter noggranna och tuffa tester valdes Elin ut.   

– Man fick verkligen jobba med pannbenet, det var tuffa tester. De kollade även på mina träningstimmar jag hade sedan innan och min kapacitet som cyklist när jag valdes ut.

Tidigare har Elin cyklat klassikerrundan på 8 timmar och 43 minuter. I helgen ska hon och hela teamet under åtta timmar.

– Det gäller att ha så många timmar som möjligt på sadeln innan Vättern. Formen känns bra och jag har haft några nyckelpass så här dagarna innan. Dessutom har jag lagt krut på det mentala, det är ju pannbenen som tar en runt.

Vad tänker man på under de 30 milen?

– Inte så mycket faktiskt. Många har ett mantra, men jag är rätt neutral. När det börjar bli jobbigt tänker jag på vad vår testledare sa: ”kroppen säger ifrån tidigare än man egentligen tar slut”.

De 30 cyklister starka Skoda-teamet kommer även att hjälpa varandra under loppet. Det är en av deviserna med teamet. Målet är att alla ska gå i mål i Motala under åtta timmar.

– Det är ju en ”team effort”. Alla i klungan ska bidra, de som är lite starkare får dra klungan mera.

Vad har du för ambition annars med din cykling?

– Jag får se lite, jag kanske börjar tävla på allvar. Jag tror jag vill testa och se hur långt jag kan utvecklas.  

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fem mål för kommunen till 2030

Nyheter Kommunens ekonomi för fjolåret har fått godkänt och fem målbilder för framtiden har klubbats.onsdag 25/4 15:39

Petas efter stoppad upphandling

Nyheter Anders Ocklind (C), ordförande i upphandlingsutskottet, har petats efter beslutet om att stoppa upphandlingen av nya Örskolan. Istället går kommunalrådet Stefan Bergström (C) in.onsdag 25/4 12:07

Ingen oro för mystisk bidöd

Nyheter I Ekerö kommun har ovanligt många bin dött i år. Vi ringde runt till Västerorts biodlare för att se om de märkt av någon mystisk bidöd i år.tisdag 24/4 12:59