Enebybergs Bandy visar att gammal är äldst

Med endast en förlust på hela säsongen för ålderstigna Enebyberg Bandy är man klara för uppflyttningskval. Men en resa till Kalix är man inte så sugna på.

Med endast en förlust på säsongen blev Enebyberg Bandy nyligen klara seriesegrare och klara för att spela uppflyttningskval till division ett, men det skulle resultera i en eventuell resa till Kalix, något som man inte är så sugna på inom klubben.

– Då hade vi haft väldigt svårt att få ihop ett lag. Vi ska möta Gubbängen-Tallen i kval och vinnaren får möta Kalix, men vi har tackat nej till det, säger lagledaren Johan Hågård.

– Vi har inte den organisationen som krävs för att gå upp en nivå, det är ett stort steg.

"Intressant upplevelse"

Med en snittålder på runt 45 år är laget överlägset äldst i serien. Men vad gör det när man har rutinerade spelare som tidigare spelat landslagsmatcher och har erfarenhet från VM-spel. Den forna tennisstjärnan Magnus Norman ingår även i truppen.

– Ibland möter vi mina kompisars söner och mina barns kompisar, det är en intressant upplevelse, säger Johan Hågård.

Säsongens största vinster tog de när man besegrade Danmarks IF med 13-3 och mot Goif Kåre då de vann med 11-1. Säsongens enda förlust blev i sista omgången mot serietvåan Lunden BK då Berget förlorade med uddamålet 6-7.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Danderydsbor vill prata integration – kommunen nobbar

Nyheter Olle Reichenberg (M) upptagen, men hade ändå inte kommit Föräldrar till barn på BISS anordnar ikväll ett forum med lokala organisationer för att bättre visa hur integrationen i kommunen ska gå till. Men någon representant från Danderyds kommun kommer inte.måndag 29/5 16:47

Mysteriet med frukostfrallorna i hästhagen är löst

Nyheter När Caroline Nylander och hennes stallkompisar mockade hagen hittade de något anmärkningsvärt. Tre frukostfrallor låg gömda under bajshögarna. Vem hade lagt dem där?måndag 29/5 15:59