Eriksson skrev snookerhistoria

Han var en ynka boll från att förlora. Men snookerspelaren Mats Eriksson kunde vända underläget i SM-finalen – och vinna guldet. Därmed fastställde han en unik dubbel 2017: guld i både vanliga SM samt masters-SM.

  • Publicerad 16:50, 16 jun 2017

Det kändes bra, men lite överraskande

I slutet på maj hittade Mats Eriksson verkligen segerformen. 43-åringen, som bor på Järnvägsgatan i Sumpan, har hållit på med snooker hela sitt vuxna liv. Och rutinen och kunskapen sattes verkligen på prov nyligen, när han deltog i dubbla SM-slutspel.

Mats började med att vinna i masters-SM. För snookerspelare över 40 år. I finalen slog han Andy Nettleton med 4-1. Hans andra masters-guld i karriären.

Några helger efter väntade SM, där han också hade vunnit en gång tidigare. Det blev en tuff väg till finalen.

– Ja, verkligen. Jag hade tuffa lottningar hela vägen fram till finalen. SM-finalen var faktiskt den enda matchen i slutspelet då jag var favorit på förhand, säger han.

Formstarka Eriksson gick starkt i Snookerhallen på Krukmakargatan. I finalen väntade Solnagrabben Suleman Kukka-Salam.

– Jag låg under med 3-5 och var en boll från att förlora. Men det vände till min fördel när jag gjorde 4-5. Jag trodde jag skulle bli utslagen men lyckade ändå vinna.

– Det kändes bra, men lite överraskande.

Det var första gången som en spelare vunnit dubbeln i snooker. Dessutom tog han tolv raka vinster över de båda mästerskapen.

– Det känns bra såklart, häftigt att vara den första som tar dubbeln. Det var en superlång finaldag, 19 timmar, och det var väldigt varmt i lokalerna. Även om jag inte är supernöjd med spelet är jag nöjd med att vinna.

Snooker är en sorts biljardsport för det otränade ögat, men där slutar liknelserna.

– Det är dubbelt så stort bord, hålen är mindre och bollen mindre. Snooker är mera strategiskt än biljard och har dessutom mer komplicerade regler. Matcherna är oftast längre i snooker.

Vad är det du gillar med sporten?

– Svårt att beskriva men det är min typ av golf. Alltså avslappning. Det är ett roligt spel helt enkelt med mycket teknik. Även väldigt utmanade och det är riktigt roligt att tävla.

Ja, att det är roligt att tävla märktes på det svenska mästerskapet. Dubbla SM-guld, för första gången någonsin i svensk snooker, talar sitt egna språk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Team Hasselborg klara för OS-final

Sport De svenskarna curlingdamerna har nu minst säkrat ett OS-silver. Team Hasselborg, från Sundbybergs CK, är nu klara för OS-final på söndag.fredag 23/2 14:30

Klartecken för öppna förskolan i Rissne

Nyheter Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrkans öppna förskola. I går beviljades bidraget av förskolenämnden.fredag 23/2 12:27

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19