Årets Bele Barkarbyrepresentanter i Stockholmstruppen i SDF-SM - plus en tidigare Belespelare - firar SM-guld. Foto: Mikael Lemker

Flera Belespelare med när Stockholm tog SM-guld i innebandy

När Stockholm tog dubbla guld i distriktslags-SM för sextonåringar i innebandy var det tio stycken spelare från Bele Barkarby som tog både herrarna och damerna till seger.

I helgen avgjordes distriktslags-SM i innebandy, där spelare från olika klubbar inom Sveriges län samlas och tävlar mot varandra. Då blev det guld för både Stockholms damer och herrar, alla födda 00.

När Stockholm tog hem segrarna var det tio spelare från Bele Barkarby av totalt 40 stycken på plats i Umeå.

– Vi var den enda föreningen som hade representanter både bland killarna och tjejerna och ungefär 25 procent av spelarna kom från Bele Barkarby. Det här var nog rekord. Men förra året hade vi åtta eller nio spelare. De två senaste årgångarna har vi haft många spelare med, säger Mikael Lemker, tränare för pojkarna och kanslist i klubben.

"Betyder jättemycket"

I damernas final mot Västergötland vann Stockholm med 6-1, och herrarna vann finalen mot Södermanland med 9-2. Bele Barkarby-målvakten Wilma Karlsson utsågs också till turneringens bästa målvakt.

– Alla spelarna har gjort jättebra insatser. Målvakten på tjejsidan blev utsedd till bästa målvakt i hela turneringen, vilket är jätteroligt. Men de har gjort bra i från sig allihopa.

Vad betyder det här för Bele Barkarbys innebandy?

– Det betyder jättemycket. Vi får ett kvitto på att vår verksamhet bedrivs med kvalitet och så får klubben synas. Dessutom får våra spelare spela med och mot de bästa - det gör dem till bättre utbildade spelare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hälften av alla nyanlända elever hamnar i Jakobsberg

Nyheter "Bekymmersamt" Över hälften av alla nyanlända elever går i skolorna i Jakobsberg. Nu ska kommunen se till att fler Järfällaskolor tar emot eleverna.måndag 25/9 16:36

Grönt ljus för Lidls nya jättebygge i Järfälla

Nyheter Barkarbystaden får en ny matbutik när Lidl bygger sitt nya huvudkontor på Enköpingsvägen.måndag 25/9 11:39