Framgångar i skymundan

ESK Bandy är ett framgångsrikt lag med seriesegrar de senaste åren och trots detta spelar man sina hemmamatcher på bortaplan. – Vi har spelat hemmamatcherna i Uppsala tidigare då vi spelat i Upplandsserierna, men valde till denna säsong och ha "hemmaplan" på Kungsängen då vi spelar i Stockholm, berättar spelande tränaren Markus Björklund.

  • Publicerad 06:45, 14 feb 2017

Självklart skulle vi gärna ha en konstfrusen bandyplan i Enköping

Laget tränar på Bahcohallens ishockeyis i Enköping och har vid enstaka tillfällen hyrt istid i Västerås för att få vara på fullstor bandybana.

Men i år är det alltså Kungsängen som gäller.

– Vi är otroligt glada för att det ges bra förutsättningar för bra bandy från personalen på Kungsängen, säger Markus Björklund.

Vad har ni för målsättning?

– Målsättningen är alltid att vinna serien vi ställer upp i och sedan ta det därifrån. Har vi organisation, ekonomi samt spelartrupp för att avancera kommer vi ta steget upp. Men det är något vi inom klubben tar ställning till efter varje säsong.

Laget består främst av spelare från Enköping, men även några Västeråsare är med och spelar.

Det finns en hel del spelare med meriter från spel i högre serier i dagens trupp, berättar Markus Björklund:

– Jag själv har tre säsonger i nuvarande Elitserien varav en som förstemålvakt samt ytterligare sex säsonger i allsvenskan med TB Västerås. Jonas Pürkner och Daniel Kåberg har några allsvenska säsonger.

Tre före detta VSK-are finns med också.

Gustav Wallin, Daniel Wisborg och Hannes Wiberg har meriter från slutspel i äldre juniorålder med VSK bandy.

I Spelartruppen i övrigt var alla med och vann serierna 13/14 och 14/15.

Hur skulle ni vilja att framtiden såg ut för föreningen?

– Självklart skulle vi gärna ha en konstfrusen bandyplan i Enköping att spela hemmamatcherna på. Men vi har insett att det är svårt att uppnå den målsättningen.

Fast de har inte helt gett upp hoppet:

– Vi ser hur populärt det är för allmänheten i Kungsängen. Där är det alltid fullt med folk på isen både före och efter när vi har våra "Hemmamatcher", säger Björklund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpingsungdomar tävlade i Swim Open

Sport Swim Open är en av Sveriges största simtävlingar. Där deltog flera ungdomar från Enköping tillsammans med världsstjärnor.onsdag 11/4 9:44