Hanna Blomqvist är lagkapten för SDE och har spelat upp mot 250 matcher för föreningen. Foto: SDE

Glädjen: Danderydslaget kvar i högstaligan – "Varit tungt senaste veckorna"

Under söndagen avgjordes kvaldramatiken till damernas högstaliga i ishockey. Och när matcherna var färdigspelade stod det klart att SDE åter spelar i högstaligan nästa säsong.

  • Publicerad 13:02, 20 mar 2017

Kvalångesten är över för Danderydslaget SDE Hockey. Under söndagen spelades den sista kvalmatchen och det skulle avgöras vilka som nästa säsong spelade i SDHL - damernas högstaliga i ishockey.

För SDE krävdes vinst samtidigt som Göteborg HC behövde tappa poäng.

– Om Göteborg hade vunnit så hade vi inte gått upp. Vi fick instruktioner innan match att enbart lägga fokus på vårt spel, sen hade ju ledarna koll, säger Hanna Blomqvist, lagkapten.

LÄS MER: SDE spräckte förlussviten borta mot Modo

"Glad och lättad"

SDE vann sin match mot Haninge Anchors HC med 4-0 och hade turen på sin sida då Sundsvall besegrade Göteborg HC med 3-0.

– Jag är väldigt glad och lättad. Det har varit tungt de senaste veckorna när man inte vet riktigt vad som ska hända nästa säsong, säger Hanna Blomqvist.

LÄS MER: Trots motgångar – SDE kämpar för framtiden

– Att åka ner en division hade varit riktigt jobbigt. Jag har bara försökt se framåt och se till nästa uppgift och match. Allt som händer efter har jag inte vågat tänka på.

"Inte fått in målen"

Den gångna säsongen har varit tuff för Danderydslaget. Med endast en vinst under ordinarie tid slutade man i botten tillsammans med Sundsvall. Men enligt Hanna Blomqvist kom truppen varandra ännu närmre under kvalet och hon är optimistisk gällande framtiden.

– Jag anser att vi har utvecklats under hela säsongen och vi har förbättrats - men vi har inte fått in målen och då är det väldigt svårt att vinna. Men vi är en tight grupp som känner varandra bra och fick ut det sista nu i kvalet, säger hon.

Hur firade ni?

– Vi åkte hem till vår lagledare och hade middag där och hade roligt. Men det var ju söndag och alla hade jobb och skola dagen efter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stopp på tunnelbanans röda linje

Nyheter Var totalstopp i över en timme Från strax efter klockan 16 idag var det stopp på tunnelbanans röda linje mellan Mörby centrum och Tekniska Högskolan.måndag 23/4 16:35

Spana in jätteanläggningen i Danderyd – vill bli självklara valet i Norrort

Nyheter 18 övernattningsrum Nu står Catella Arena klar i Danderyd. På torsdag är det officiell invigning av den 12000-kvadratmeter stora anläggningen. Nu börjar arbetet med att bli den självklara mötesplatsen för...måndag 23/4 14:38