GULD. Barbro Grufman med sina fyra medaljer från Skandinaviska mästerskapen i Skelleftåeälven. Foto: Privat

Grufman krossade rekordet

Barbro Grufman blir 70 nästa vecka, men en av de bästa presenterna gav hon sig själv i förtid under Masters-SM i Jönköping.

  • Publicerad 13:10, 6 apr 2018

Barbro vann ett par andra distanser i klassen 70-74 år, den viktigaste kom dock på allra längsta distansen – 1 500 meter fritt.

Hon var ute efter det svenska rekordet och det raderades med råge. Barbro Grufmans sluttid blev 30.32,87 och det var en putsning av det gamla rekordet med dryga två minuter.

Nästa mål är tre Vansbrosimningar på lika många dagar.

Det ska hon klara utan våtdräkt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02