Stort intresse. Företaget Vipel livesänder division 4-fotboll med Olympiacos FC Stockholm (bilden). Foto: Mikael Andersson

Heta divison 4-derbyt sänds live – på nätet

Numera är det inte bara Zlatan Ibrahimovićs matcher som livesänds på nätet. Kommentatorer och proffsfotografer hittar även till Bromstens IP i division 4.

Det rör sig inte om någon garagekamera, utan en seriös produktion.

Livesändning av en match i division 4? Ja, du läste rätt. Veckans heta derby mellan Bromstenslaget Olympiacos FC Stockholm och FC Järfälla går att följa gratis direkt från datorn.

Matchen kommer även att kommenteras live i studio av två kommentatorer.

– Tekniken blir allt billigare samtidigt som vi ser att det finns ett intresse för sport även i de lägre divisionerna – där tror vi att det finns en marknad, säger Carl Lönndahl, grundare av företaget Vippel som står bakom livesändningen.

Vem tittar på en division 4-match live?

– Vänner, familj och lokala fotbollsentusiaster som inte har tid att gå och se en fotbollsmatch en fredagskväll. När vi smygkörde en match med Olympiacos tidigare i år hade vi tittarsiffror på 2 500 personer.

Vilken kvalitet kan tittarna vänta sig av sändningen?

– Det rör sig inte om någon garagekamera, utan en seriös produktion. Vi tar in proffsfotograf och expertkommentatorer som kommenterar matchen direkt från en studio.

Är det här något Spångaborna kommer att få se mer av?

– Vi testkör en produktion till att börja med. Ser vi att intresset från sponsorer och tittare är stort så kan det bli fler matcher. Den magiska gränsen ligger på 2 000 tittare, för att vi ska se ett intresse i det.

LÄS MER: Fan-klubben i Bromsten – från pizzalagret till division fyra

Här kan du se matchen live:

http://media.vippel.com/ hittar du livsändningen av matchen mellan Olympiacos FC Stockholm och FC Järfälla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25