Stort intresse. Företaget Vipel livesänder division 4-fotboll med Olympiacos FC Stockholm (bilden). Foto: Mikael Andersson

Heta divison 4-derbyt sänds live – på nätet

Numera är det inte bara Zlatan Ibrahimovićs matcher som livesänds på nätet. Kommentatorer och proffsfotografer hittar även till Bromstens IP i division 4.

  • Publicerad 11:31, 24 aug 2017

Det rör sig inte om någon garagekamera, utan en seriös produktion.

Livesändning av en match i division 4? Ja, du läste rätt. Veckans heta derby mellan Bromstenslaget Olympiacos FC Stockholm och FC Järfälla går att följa gratis direkt från datorn.

Matchen kommer även att kommenteras live i studio av två kommentatorer.

– Tekniken blir allt billigare samtidigt som vi ser att det finns ett intresse för sport även i de lägre divisionerna – där tror vi att det finns en marknad, säger Carl Lönndahl, grundare av företaget Vippel som står bakom livesändningen.

Vem tittar på en division 4-match live?

– Vänner, familj och lokala fotbollsentusiaster som inte har tid att gå och se en fotbollsmatch en fredagskväll. När vi smygkörde en match med Olympiacos tidigare i år hade vi tittarsiffror på 2 500 personer.

Vilken kvalitet kan tittarna vänta sig av sändningen?

– Det rör sig inte om någon garagekamera, utan en seriös produktion. Vi tar in proffsfotograf och expertkommentatorer som kommenterar matchen direkt från en studio.

Är det här något Spångaborna kommer att få se mer av?

– Vi testkör en produktion till att börja med. Ser vi att intresset från sponsorer och tittare är stort så kan det bli fler matcher. Den magiska gränsen ligger på 2 000 tittare, för att vi ska se ett intresse i det.

LÄS MER: Fan-klubben i Bromsten – från pizzalagret till division fyra

Här kan du se matchen live:

http://media.vippel.com/ hittar du livsändningen av matchen mellan Olympiacos FC Stockholm och FC Järfälla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungas livsfarliga lek på tvärbanan fortsätter

Nyheter Nu vidtar Arriva åtgärder Ungdomar fortsätter åka mellan vagnarna på tvärbanan i Hammarby sjöstad. Nu ska Arriva ut till skolorna i området för att varna eleverna.torsdag 23/11 21:10

Nästa steg mot 210 nya lägenheter i Åkermyntan

Nyheter Beslut fattas idag Idag ska politikerna i stadsbyggnadsnämnden bestämma om den nya detaljplanen med 210 lägenheter i Åkermyntan får grönt ljus.torsdag 23/11 16:50