Micke Andersson gjorde fem mål mot Hubbo och leder skytteligan för Division 1 östra med 22 mål. Foto: Copyrightbengt.jornaker@hotmail

HIK ångar vidare – tog sjätte raka

Segertåget rullar vidare för Helenelunds IK som säkrade sin sjätte raka seger när Hubbo BK avfärdades lätt under onsdagskvällen. HIK vann efter en målkavalkad med 14-2. – Skyttet, både på hörnor och i spelet, var väldigt bra, säger HIK:s huvudtränare Nils-Olof ”Nisse” Karlsson.

  • Publicerad 08:15, 29 dec 2016

När vi fick in sjuan precis innan paus kände jag mig säker på att vi skulle vinna

Helenelunds IK, som har gått obesegrade de senaste veckorna, åkte på onsdagen för att möta Hubbo BK i sista matchen år 2016. Det märktes direkt i matchens inledning att HIK är ett lag i medvind. De vitklädda HIK-spelarna visade upp stort självförtroende och kopplade tidigt grepp på matchen.

Efter bara en minut gjorde Mikael Andersson 1-0, till Sollentunalaget, fint framspelad av Andreas Karlsson. Hubbo bjöds inte riktigt in i matchen och HIK gick snabbt fram till 4-0. Men hemmalaget, för dagen i svart, hade inga planer på att ge upp utan kamp. Några snabba spelvändningar och fina räddningar av Hubbos målvakt Gillis Wissing gjorde att Västeråsarna närmade sig. En halvtimme in i matchen stod det plötsligt 4-2. Men närmre än så kom de aldrig när ”Lunden” la i en växel till och drog på. Till tonerna från de tillresta HIK-supportrarna rullades boll efter boll in i mål. I halvtid var ställningen 7-2.

 – När vi fick in sjuan precis innan paus kände jag mig säker på att vi skulle vinna. Som mål, inför andra halvlek, hade vi inte att göra massor av mål utan att se till att hålla nollan, säger ”Nisse” Karlsson.

”Nisse” fick under matchens andra hälft se sitt lag klara av målet om att hålla nollan. Hubbo kämpade och slet men krafterna tröt och ”Lunden” spelade ut ordentligt. Linus Hansson och Mikael Andersson bjöd på två riktiga delikatesser fram till 8-2 och 9-2.

Hubbos bästa spelare var målvakten Wissing men varken han eller hans försvarare klarade av att hantera bortalagets anfall. På tilläggstid avslutade Christopher Lunde målskyttet när han satte 14-2.

 – Vi var rappare på allt i hela matchen överallt på planen. I första halvlek åkte vi upp med bollen lite för mycket, det gör vi bättre i andra. De kliver ju upp lite i andra så vi får mer ytor men vi, hela laget, står ändå för en riktig styrkedemonstration, säger ”Nisse” och fortsätter.

 – Vårt skytte är väldigt bra och vi skjuter mycket. Det är lite speciellt att möta ett sådant här lag för de har inte riktigt något spelsystem men de har några duktiga spelare som kan åka skridskor och spela bandy. Deras målvakt imponerade.

Helenelund har hittat formen och är för tillfället svårslagna. I början av säsongen hade laget inte lika lätt att vinna. Onsdagens seger innebär sex raka fullpoängare.

 – Laget Helenelund nu är bättre än laget Helenelund för två månader sedan, avslutar ”Nisse”.

Nästa match för HIK är trettondagsbandyn på Sollentunavallen den sjätte januari(6/1) klockan 13:30 mot Spånga/Djurgården.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nationella proven måste skrivas på dator

Nyheter Hejdå papper och penna, hej tangentbord och skärm. Till hösten måste eleverna i årskus 9 och gymnasiet skriva uppsatsdelarna i de nationella proven i svenska och engelska på dator. Proven ska också...måndag 23/4 12:03

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33