Bröderna Jonathan och Edward Sigfridsson var pigga i forceringen i andra.

HIK nära en pinne borta mot serieledaren

Trots underläge med hela 0-5, höll Lunden på att vända borta mot AIK. Men stjärnlaget lyckades hålla undan och kunde vinna med 4-5. Ändå ett styrkebevis av gästerna från grannkommunen.

  • Publicerad 10:50, 23 dec 2017

Tyvärr kommer målen lite sent så att vi inte hann kvittera

Oddsen var minst sagt för AIK inför matchen. Det ihopvärvade stjärnlaget är på pappret redan nu ett allsvenskt lag och dessutom har de vunnit varje match sedan förra julen (21 dec). Då var det för övrigt HIK som slog Gnaget med 10-4 på Vallen.

Och farhågorna visade sig besannats i den första halvleken. AIK var väldigt pigga och var ett par nummer för stora just då. Framför allt var det återigen Rinat Shamshutov som var den stora skillnaden. Den 44-åriga ryssen håller alla gånger elitklass fortfarande och gjorde lite vad han ville.

Efter den första halvleken stod det 0-5 till AIK. Det sista målet var ett riktigt klassmål av Shamshutov. Även skridskostarka Roffe Larsson och Pekka Rintala var svårfångade i första. Gästerna från Sollentuna bjöd dock på två, tre mål efter onödiga bolltapp men å andra sidan storspelade Ludvig Jonasson i bortaburen. 0-5 var helt klart rättvist.

– Tyvärr bjuder vi på ett par mål i första och ligger rättvist under med 0-5. Rinat stod för det allra mesta, konstaterar backkämpen Jakob Schlyter om första halvan.

Det var inte så mycket som talade för Lunden inför den andra halvleken. Extra tungt blev det när tre spelare i matchtruppen inte kom till spel. Tim Z Johanssons fot höll inte för spel och samtidigt skördade den första halvleken två offer. Daniel Mökander fick en rejäl smäll (dock inget fult) och Linus Hansson fick lättare hjärnskakning.

Gängse mening på läktaren och "pressektionen" var att HIK åtminstone skulle försöka hålla nere siffrorna. Inte mycket talande dessvärre för annat. Men så blev inte fallet.

Pigge Joel Portinsson reducerade till 1-5 efter 51 minuter och HIK kändes bra mycket piggare i andra. Under drygt 25 minuter var matchen jämn och den stora AIK-pressen var inte alls densamma som i första. Visst hade de svartgula chanser (b.la. ett ribbskott) men inte som i första.

Istället skulle HIK göra en stark slutforcering. Hänförda av Albin Rönnqvist och bröderna Sigfridsson (första gången ihop på många år) gav gästerna AIK en rejäl match.

”Sigge” Sigfridsson gjorde 5-2 på hörna (77:41) och en stund senare gjorde Portinsson sitt andra efter ett fint anfall (5-3). För passningen stod Christoffer Bridholm.

Men 4-5-målet dröjde lite för länge för att det skulle hinna bli spännande. Edward Sigfridsson gjorde sent 4-5, men då var det bara en dryg minut kvar. Det hanns inte med någon rejäl slutforcering och HIK fick se sig slagna.

Gästerna ska dock vara nöjda med sin andra halvlek. Trots att AIK:arna i regel är starkare individuellt var laget Helenelund starkare i andra. Sett över hela matchen var AIK:s seger rättvis, men Lunden gav suveräna serieledaren en rejäl match.

– Vi gör totalt sett en mycket bra insats. Trots tre skadade spelare går vi ut i andra halvlek och tar över matchen, fortsätter ”Sleven” Schlyter som i andra halvleken bar kaptensbindeln.

– Tyvärr kommer målen lite sent så att vi inte hann kvittera. Kul att se att ingen i laget vek ner sig och att alla jobbade stenhårt för varandra.

Redan på tisdag är det dags igen då det äntligen är annandagsbandy på Vallen igen. På tisdag (26 dec) kommer Djurgården på besök. Start 13.30.

– Det ska bli jättekul att spela hemma på Vallen igen på annandagen. Vi ser fram emot ett stort stöd från hemmapubliken. Känslan är bra i gruppen inför annandagen, avslutar Schlyter.

Mer matchen

AIK – HIK, 5-4 (5-0)

Målskyttar: Portinsson 2, E Sigfridsson, J Sigfridsson

Utvisningar: HIK 1x10

Domare: Team Peter Hampus

Publik: 142, Bergshamra IP

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tunn och förrädisk is på Norrviken

Nyheter Sjöisen i Norrviken är på vissa håll mycket förrädisk och tunn just nu. Senast i lördags inträffade en olycka när två skridskoåkare gick genom isen. Nu varnar Sollentuna Skridskosällskap för att...fredag 19/1 15:10

Konstsnöspår öppnat på Bisslinge

Nyheter Ett konstsnöspår har länge varit efterlängtat bland Sollentunas längdskidåkare. Nu har ett anlagts vid Bisslinge.fredag 19/1 15:06