Sista matchen med gänget. Som vanligt blev det spännande in till slutet för EHF:s handbollslag. För Rebecca Strand, som här skjuter, blev det sista säsongen som elitspelare, för nu lägger hon av. Foto: Kent Lundqvist

Högdramatiskt hela vägen

Säsongen var högdramatisk hela vägen in i mål för EHF. Damerna tog en plats i det allsvenska kvalspelet. Herrarna säkrade nytt kontrakt i sista serieomgången av division 1.

  • Publicerad 11:40, 26 apr 2017

Många har tagit stora kliv in sin personliga utveckling

Som vanligt när det gäller handbollen i Enköping hölls spänningen i ända till slutet av säsongen.

Denna säsong var det damernas tur att nå en allsvensk kvalplats – trots att säsongen startade så illa.

Säsongen började med skakigt och tveksamt spel av damerna som lämnade ett stort och onödigt försprång till övriga topplag.

Efter tre spelade omgångar var det noll segrar på kontot och endast en poäng. Sedan kan man säga att det lossnade, 16 segrar, 1 oavgjord och endast 2 förluster.

– Vi har under året blandat lysande spel där vi har spelat i högt tempo och haft få tekniska fel med matcher där vi haft lågt tempo och gjort många tekniska fel, berättar tränaren Ken Hornö.

Han tillägger:

– Vi har även i några matcher stundtals spelat jättebra för att sedan inte kunna hålla den nivån vill velat.

Seriespelet avslutades också dramatiskt. Det skulle inte räcka med vinst för EHF hemma i sista omgången mot Tyresö, det krävdes också att AIK, som just då var serieledare, måste förlora borta mot Gökstens BK som krigade om ett nytt kontrakt.

Matchen mot Tyresö blev dock en riktig flopp, det låste sig helt för laget som spelade med nerverna utanför tröjan och föll till slut med 14–17.

Det betydde allsvenskt kvalspel mot OV Helsingborg och här kom laget till korta och förlorade matchserien med 0–2 (14–24 och 16–21).

– Sammanfattningsvis så har vi under året haft en bra utveckling både för hela laget och individuellt för spelarna, där många har tagit stora kliv in sin personliga utveckling, säger Ken Hornö.

Ni slutar trea i serien, kommentar?

– Vi är väldigt nöjda med att vi uppnådde vårt mål, allsvenskt kval, och att vi gjorde det redan när det var tre omgångar kvar av grundserien.

Kvalet?

– OV Helsingborg blev för svåra för oss, men vad vi fick lära oss i de tre sista matcherna denna säsong kommer vi ha stor nytta av framöver.

Och det var fullt på Idrottshusets läktare i kvalet?

– Ja, fantastiskt kul, jag vill passa på att tacka alla supportrar som har varit helt underbara, även alla i föreningen som har jobbat hårt för att allt skall bli så bra som möjligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpingsungdomar tävlade i Swim Open

Sport Swim Open är en av Sveriges största simtävlingar. Där deltog flera ungdomar från Enköping tillsammans med världsstjärnor.onsdag 11/4 9:44