IFK Sollentuna startar egna ungdomslag

2016 gjorde IFK Sollen-tuna comeback på fotbollsscenen med ett A-lag i Sjuan. Nästa säsong kommer den anrika klubben även att ha ungdomslag i spel.

  • Publicerad 12:21, 11 dec 2016

Det finns ett stort intresse

Den i dag 82-åriga klubben IFK Sollentuna hade länge fotboll på programmet. Men den sektionen lades ner 2007 då diverse klubbfusioner skedde, vilket senare mynnade ut i att fyra lokala klubbar till slut blev Sollentuna FK.

Fotbollen var därefter vilande i IFK, innan den väcktes till liv igen inför den gångna säsongen.

Även om comeback-säsongen i Division 7 slutade med noll poäng och en jumboplats var sektionen tillbaka. Från 2017 kommer IFK Sollentuna även att ha ungdomslag i spel.

– Vi har dragit igång ett P01 och ett P02. Vi har runt 14, 15 spelare och flera spelare är på väg in. Det finns ett stort intresse, säger Robert Åsander, som är chefstränare ungdom.

Anledningen till att det blev just åldrarna 15 till 16 år, är att det är en kritisk tid för vidare fotbollsspel.

– Många lägger av i den åldern, men vi vill istället föra in ett lite annat tänk. Alla ska få spela och absolut ingen elitsatsning där någon plockas bort. Breddtänk, men såklart ändå en satsning, säger Robert Åsander.

– Jag vill inte ha någon akademiträning där spelare slussas fram och tillbaka. Vi ska ha hela lag och ingen rotation.

Ytterligare ett lag är på gång in, men inte helt formellt klart än. Spelarna till de nystartade lagen kommer från närliggande klubbar såsom Sollentuna FK, Rotebro IS samt Väsby och även ett gäng flyktingungdomar.

– Jag hoppas få till fler lag, både på pojk- och flicksidan. Vi tar emot både hela lag och enskilda spelare. Nu startar vi från grunden och växer långsamt på ett smart och bra sätt. Många tycker det är kul att IFK är tillbaka, en nygammal och anrik klubb.

Klubben siktar på att ha Norrviken och Vallen som bas för verksamheten. IFK siktar även på samarbete med bland annat Rotebro och Turebergs IF.

– Jag tror detta kommer bli stort, det finns ett stort intresse. Vi vill gärna ha ett lag i varje ålderskull, men vi siktar inte på att bli störst. Alla vill inte spela i en jätteförening, även mindre lokala föreningar behövs.

– IFK vill skapa större bredd bland klubbarna, få bort spelartappen strax innan gymnasiet och vi vill även få fram bra spelare på sikt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunanställd fejkade referenser – får sparken

Nyheter En projektledare på Sollentuna kommun angav falska referenser när han anställdes. När det hela uppdagades visade det sig att han tidigare varit dömd till fängelse.måndag 22/1 10:55

Tunn och förrädisk is på Norrviken

Nyheter Sjöisen i Norrviken är på vissa håll mycket förrädisk och tunn just nu. Senast i lördags inträffade en olycka när två skridskoåkare gick genom isen. Nu varnar Sollentuna Skridskosällskap för att...fredag 19/1 15:10

Konstsnöspår öppnat på Bisslinge

Nyheter Ett konstsnöspår har länge varit efterlängtat bland Sollentunas längdskidåkare. Nu har ett anlagts vid Bisslinge.fredag 19/1 15:06