IFK Stocksund och "Berget" gör upp om serieplats

IFK Stocksund är nykomlingar i division 3 och deras intåg i serien kan göra att Enebybergs IF mister sin plats i division 3 östra.

  • Publicerad 10:34, 20 dec 2016

Om några månader drar de svenska fotbollsserierna igång. Och som det ser ut i dagsläget kommer Enebybergs IF flyttas från östra till södra serien i division 3. Då uteblir publikmatcherna mot konkurrenterna Vallentuna BK och Täby FK. Nu har klubben lämnat in en protest.

– Vi har framfört att vi vill tillhöra östra serien. Nu när IFK Stocksund gick samman med Juventus IF så ändras förutsättningarna. Och Stocksund ligger mer söderut än oss och då måste beslutet omprövas, säger Conny Andersson, ordförande i A-lagskommittéen i Enebybergs IF.

"Aldrig varit med om något liknande"

Linn Brozén, tävlingssekreterare på Svenska fotbollsförbundet, förklarar hur situationen uppkommit:

– Eftersom överlåtelsen godkändes efter att serieindelningen godkändes så är de (IFK Stocksund) förlagda i den östra serien. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina tio år, säger hon.

Hade en sammanslagning mellan Juventus och IFK Stocksund uteblivit så hade Enebybergs IF tvingats flytta till den södra serien då IFK Österåker gick upp och "Berget" skulle då vara det lag som låg mest söderut.

– Vi har pratat med flera klubbar i östra serien som stödjer vår åsikt att spela kvar i östra, säger Conny Andersson i Enebybergs IF.

"Skiljer 364 meter"

Anders Rylander, klubbchef i IFK Stocksund hoppas att det blir deras lag som får spela i den östra serien - men hade hoppats på Danderydsderbyn.

– Det är klart att både vi och Enebyberg bör spela i östra, men det är utanför vår kontroll. Jag har tagit del av Enebybergs inlaga och de pekar på att vi ligger söder om dem, det skiljer 364 meter mellan Danderyd Arena och Enebybergs IP.

Igår skulle samtliga klubbar i division 3 östra, respektive södra, ha lämnat yttrande i frågan och nu ska Svenska fotbollsförbundet ta beslut om huruvida Enebybergs IF eller IFK Stocksund kommer få spela i norra Stockholm.

– Det är angeläget för alla att få det klart så fort som möjligt, säger Linn Brozén på förbundet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm