IFK Stocksund och "Berget" gör upp om serieplats

IFK Stocksund är nykomlingar i division 3 och deras intåg i serien kan göra att Enebybergs IF mister sin plats i division 3 östra.

Om några månader drar de svenska fotbollsserierna igång. Och som det ser ut i dagsläget kommer Enebybergs IF flyttas från östra till södra serien i division 3. Då uteblir publikmatcherna mot konkurrenterna Vallentuna BK och Täby FK. Nu har klubben lämnat in en protest.

– Vi har framfört att vi vill tillhöra östra serien. Nu när IFK Stocksund gick samman med Juventus IF så ändras förutsättningarna. Och Stocksund ligger mer söderut än oss och då måste beslutet omprövas, säger Conny Andersson, ordförande i A-lagskommittéen i Enebybergs IF.

"Aldrig varit med om något liknande"

Linn Brozén, tävlingssekreterare på Svenska fotbollsförbundet, förklarar hur situationen uppkommit:

– Eftersom överlåtelsen godkändes efter att serieindelningen godkändes så är de (IFK Stocksund) förlagda i den östra serien. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina tio år, säger hon.

Hade en sammanslagning mellan Juventus och IFK Stocksund uteblivit så hade Enebybergs IF tvingats flytta till den södra serien då IFK Österåker gick upp och "Berget" skulle då vara det lag som låg mest söderut.

– Vi har pratat med flera klubbar i östra serien som stödjer vår åsikt att spela kvar i östra, säger Conny Andersson i Enebybergs IF.

"Skiljer 364 meter"

Anders Rylander, klubbchef i IFK Stocksund hoppas att det blir deras lag som får spela i den östra serien - men hade hoppats på Danderydsderbyn.

– Det är klart att både vi och Enebyberg bör spela i östra, men det är utanför vår kontroll. Jag har tagit del av Enebybergs inlaga och de pekar på att vi ligger söder om dem, det skiljer 364 meter mellan Danderyd Arena och Enebybergs IP.

Igår skulle samtliga klubbar i division 3 östra, respektive södra, ha lämnat yttrande i frågan och nu ska Svenska fotbollsförbundet ta beslut om huruvida Enebybergs IF eller IFK Stocksund kommer få spela i norra Stockholm.

– Det är angeläget för alla att få det klart så fort som möjligt, säger Linn Brozén på förbundet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skolinspektionen: Jo det var visst fel att hålla fast Oscar

Nyheter "Ingen elev ska vara med om det" Först bedömde skolinspektionen att det var rätt av Täbyskolans personal att hålla ner och fast Oscar mot marken. Nu svänger de i sin bedömning.fredag 7/7 15:00

SE FILMEN: Firandet i omklädningsrummet efter segern

Nyheter "Någon form av finsk vargsång" Vallentuna BK har inte haft den säsongsinledning de hoppats på. Men efter vårsäsongens sista match var det knappast något fel på stämningen.fredag 7/7 10:05