På gång. Roberth Björknesjös IK Frej har börjat plocka poäng igen. Foto: Mikael Andersson

IK Frej krossade topplaget – ”Det såg riktigt bra ut”

IK Frej är i allra högsta grad inblandade i bottenträsket av Superettan. Men under måndagen tog man tre viktiga poäng när Helsingborg krossades på hemma­plan. Tränaren Roberth Björknesjö är nöjd med spelet de senaste matcherna.

  • Publicerad 07:23, 16 aug 2017

Förra säsongen trillade Helsingborgs IF ur Allsvenskan och tappade samtidigt sin tränare och före detta stjärnspelaren Henrik Larsson.

I måndags gästade Skånelaget Vikingavallen i Täby - och åkte på storstryk mot IK Frej. 4-0 till IK Frej blev slutresultatet vilket innebar välbehövliga poäng i kampen om att undvika nedflyttning.

– Det var en bra prestation och jag tycker vi fick lite retroaktiv utdelning. Vi skapade otroligt många chanser och det såg riktigt bra ut, säger IK Frejs tränare Roberth Björknesjö.

– Nu måste vi fokusera på att hålla tätt, annars spelar det ingen roll hur många mål vi gör, så det var viktigt att vi höll nollan.

Björknesjö blev klar som tränare för IK Frej i början av juli efter det att mångåriga tränaren Bartosz Grzelak lämnat för att bli assisterande tränare i AIK. Han lämnade då sin roll som sportchef i Brommapojkarna.

– Det har varit fantastiskt att komma hit, jag har saknat att vara ute på planen varje dag. När man ser spelglädjen hos spelarna, det är vad man lever på som fotbollskille, säger han.

Näst sist

Säsongen har dock inte gått som tåget för Frej. I skrivande stund ligger de näst sist i Superettan med fem poäng upp till säker mark.

– Vi har gjort fem bra matcher nu sen jag kom men inte fått med oss tillräckligt med poäng. Vi måste leverera hela tiden, säger Björknesjö.

Hur ser du på chanserna att hänga kvar i Superettan?

– Det är dumt att spekulera, men det är 33 poäng att spela om och vi har en tuff höst framför oss. Men fortsätter vi leverera på den nivå vi gjort nu så kommer vi vara med i racet, säger Roberth Björknesjö.

Bortamatch mot Örgryte

IK Frej spelar bortamatch mot Örgryte på fredag. Efter det spelar man Svenska Cupen mot Tullinge, nästa onsdag.

Nästa hemmamatch på Vikingavallen är den 28 augusti då Boråslaget Norrby kommer på besök.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hallå där Erik Andersson (M)

Nyheter som Moderaterna nu har bestämt sig för som förstanamn inför valet. Vad vill du göra med Täby?torsdag 23/11 17:10

Nedlagda behandlingshemmet mitt ute i skogen

Nyheter "Polisen ryckte ut varenda helg" I skogen, ett stenkast från Arninge centrum, ligger ett bostadsområde med en spännande historia. Få vet om att det här är platsen för ett tidigare behandlingshem.torsdag 23/11 16:53