Internationella pingisskalper för Elias

Elias Björnsjö Ranefur, 20, blev stor matchhjälte när hans Halmstad avancerad till kvartsfinal i ETTU-cupen i bordtennis.

  • Publicerad 11:13, 4 jan 2017

Jag lirade riktigt bra och det var väldigt kul att vinna mot ett så bra lag.

Elias Björnsjö Ranefur tog några av sina finaste skalper i karriären när han ledde sitt Halmstad vidare till kvartsfinal i ETTU-cupen.

Halmstad ställdes mot franska Istres från Marseille på bortaplan. 20-åringen från Ekerö besegrade först den franske OS-spelaren Benjamin Brossier med 3–1 i den inledande singeln. I den femte och helt avgörande matchen ställdes han mot brasilianaren Thiago Monteiro och det blev en rysare.

Elias Björnsjö Ranefur inledde strålande i de två första seten och ledde med 2–0 innan brassen kom tillbaka och tog de två efterföljande seten.

Vände och vann

Monteiro hade även en 7–5-ledning i skiljesetet innan Björnsjö Ranefur tog över kommandot och vände tillbaka och vann matchen med 11–8.

– Jag lirade riktigt bra och det var väldigt kul att vinna mot ett så bra lag. Att slå dem i Europacupen kändes speciellt och särskilt när jag lyckades avgöra vid ställningen 2–2 i lagmatchen, säger han.

Tränaren Fredrik Håkansson var imponerad av Elias Björnsjö Ranefurs spel.

– Det var längesedan man fick vara med om något sådant här. Det är alltid kul att lyckas i Europa. Jävligt starkt av Elias. Han spelade bra när det verkligen behövdes, säger han till Hallandsposten.

Segern gör att Halmstad i kvartsfinalen får möta franska Angers som slagits ut ur Champions League med start den 27 januari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter