Isabella vill avsluta snyggt i Slovakien

Med en stark säsong i benen kommer nu utesäsongens sista utmaning. I helgen väntar terräng-EM för en något ovan Isabella Andersson.

  • Publicerad 16:30, 7 dec 2017

Jag ska inte öppna för hårt

Innan Isabella får fokusera på innesäsongen i varma bekväma hallar – väntar en sista utmaning utomhus. Tureberg FK-tjejen, som vanligtvis springer 800 och 1500 meter, har ett starkt 2017 i benen och tog fyra SM-medaljer i somras och sprang väldigt bra i ”Finnkampen”.

Men detta blir någonting helt annat för medeldistanslöperskan. Trots ett sämre SM, i Huddinge, kom 20-åringen nämligen med i truppen till helgens terräng-EM (K22, 6 km).

– Det var extremt geggigt och svårsprunget på terräng-SM och det gick inte så bra för mig, säger Isabella Andersson.

Men landslagsledningen såg kapaciteten och tog med henne till EM i Slovakien.

– Det har gått bra på träning och de såg ändå att jag har potential att springa bra. Det blir mitt första terrängmästerskap utomlands och det ska bli väldigt kul, fortsätter Bollstanästjejen som tillhör Turebergs FK.

Hur stor är skillnaden mellan ett terränglopp och en vanlig löpbana?

– Det är helt annorlunda. Ibland springer man på gräs, ibland i skogen och underlaget är oftast väderberoende. Det går fortare på vanlig bana då det är bra underlag och inga backar. En vanlig bana passar mig egentligen bäst, men att springa i terrängen blir spännande.

På söndag väntar terrängen nere i slovakiska Šamorín, där vädret ungefär är som här hemma.

– Jag är inte så van med terränglopp och har inte riktigt koll på startfältet än. Så mitt mål blir att komma så bra som möjligt. Jag ska inte öppna för hårt, det är lätt att bli för optimistisk när man springer. Sen får man se om man kan öka farten.

Mer Tureberg FK-löpare i terräng-EM

Napoleon Solomon M 10 km. 

Daniel Lundgren M 10 km. 

Isabella Andersson K22 6 km.

Hanna Hermansson Mixstafett 4×1.5 km.

Andreas Almgren Mixstafett 4×1.5 km.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kenneth Gärdestad får vila bredvid brodern

Nyheter Kenneth Gärdestad gick bort den 3 mars. En begravningsceremoni för Kenneth kommer att hållas i Silverdals kapell i början av april. Sen får han vila bredvid brodern Ted.fredag 16/3 12:54

Ny busslinje genom Sollentuna

Nyheter LISTA: Förändringar på Sollentunas busslinjer Nu presenterar landstinget sina nya förslag till ändringar i kollektivtrafiken. En ny linje mellan mellan Kista-Vallentuna kan möjliggöra en snabb tvärförbindelse för Sollentunaborna.fredag 16/3 9:27