Karate-EM nästa för syskonen Pasanen

Nästa vecka vankas kadett-EM för systrarna Pasanen. Och det stora målet i EM för karate­tjejerna är att skaffa sig nyttig mäster- skaps­erfarenhet för framtiden.

  • Publicerad 17:00, 5 nov 2017

”Jag är taggad och formen känns bra

Storasyster Ki var med i kadett-EM redan förra året. Då lyckades 16-åringen knipa ett guld i kata-momentet. Till årets EM har lillasyster Py åldern inne och får även hon åka på EM i år.

– Det känns bra och det ska bli kul. Jag känner mig väl förberedd, säger 15-åriga Py Pasanen.

Systrarna tävlar vanligtvis för Solnaklubben Oyama Karate Kai, men nu alltså för Sverige. Ki tycker det är kul att få åka på ett stort mästerskap igen.

– Jag tycker det känns roligt att åka på EM. Jag är taggad och formen känns bra, säger Ki som tävlar i U16 och klassen -65 kg.

Systrarna är uttagna i både kumite (kamp) och kata (form). EM kommer att gå i polska Kielce, med start nästa helg.  

Och både Ki och Py har visat bra form inför kommande kadett-EM i karate. Ki har tagit två guld och ett silver i genrepstävlingarna, medan Py tagit två silver. Gryende formkurva med andra ord.

Men det viktigaste i årets Europamästerskap är att skaffa sig rutin.

– Målet är främst att skaffa erfarenhet inför framtiden, avslutar Py Pasanen som tävlar i U16-klassen (-60 kg) nere i Polen.   

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.