Fest. Killarna firade femårsjubileum med tutor, ballonger och tårta. Foto: Arvid Sandberg/Lukas Åbom

Korplaget från Äppelviken utmanar Brommapojkarna

Bromma Gräsklippare FK är Korpenlaget med det lilla extra. I fredags firade de fem år med över 100 åskådare på plats på Stora Mossens IP.

  • Publicerad 11:39, 24 maj 2016

Brommapojkarna är det ju ingen som vill se, de är ju jättetråkiga. Jag tror nästan att vi slår dem i publiksiffror.

Bromma Gräsklippare FK består av ett kompisgäng från främst Äppelviken som lirar fotboll ihop. Men med en ordentlig satsning på sociala medier har de synts lite mer än vilket Korpenlag som helst.

– Vårt mål är att få fler fans än BP, säger coach Sixten Norrby.

När laget spelade sin senaste match passade man även på att uppmärksamma sitt femårsjubileum som firades med tårta, ballonger och 110 personer i publiken.

Varför har ni blivit så populära?

– Vi har blivit som Brommas roliga lilla kvarterslag. Brommapojkarna är det ju ingen som vill se, de är ju jättetråkiga. Jag tror nästan att vi slår dem i publiksiffror, säger Sixten.

Namnet "Bromma Gräsklippare" kommer sig av två anledningar.

– Vår officiella grej är att ju att vi tycker om Äppelviken, de idylliska trädgårdarna och att se gräsklipparna klippa gräsmattorna. Och gör man en glidtackling så kan man säga att man gör en klippning och det har blivit lite vår grej att vi spelar ganska hårt, säger Sixten.

Kan lämna över facklan

De flesta i laget är födda 1997 och tar studenten i år. Därför är det ingen som riktigt vet vad som händer nästa säsong när alla ska iväg på sitt, även om Sixten allra helst vill sluta på topp med ett Korpenguld. Men om killarna får fullt upp med annat finns det hopp om att laget ska leva vidare i alla fall. Några yngre killar i Äppelviken har redan sagt att de kan ta över facklan.

– Det vore stort att se en ny generation gräsklippare prägla fredagskvällarna i Bromma, säger Sixten.  

Och matchen? Den slutade oavgjort med ett resultat på 1-1.

– Men ska man vara ärlig är ju resultatet sekundärt, säger Sixten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen! Hbtq-häng öppnar i Hässelby-Vällingby

Första träffen nu på onsdag Det har länge saknats en mötesplats för hbtq-ungdomar i Hässelby-Vällingby. Nu blir det ändring på det.måndag 19/3 15:45

Klart: Så vill staden rusta upp Johannesfred

✔Solbrygga ✔Pulkabacke ✔Skatepark Bort med solbänkarna, ge oss en badbrygga och nya lekplatser. Önskemålen om hur bortglömda Johannesfred kan utvecklas har haglat in. Nu har planerna klubbats.måndag 19/3 13:28