Redo för utmaningen. anna BK förbereder sig för en säsong som nykomlingar i division 4. Foto: Kent Lundqvist

Laddad nykomling i fyran

Slutspurten inför herrarnas division 4 och 5 i fotboll är igång. Enköpingslagen laddar för fullt inför en säsong som ser spännande ut.

  • Publicerad 06:26, 21 apr 2017

På lång sikt tror jag att Fanna har en ljus framtid

Det blev ett platsbyte till kommande säsong. Enköpings IS åkte ur fyran och Fanna BK gick upp till samma serie.

Det betyder att vi fortsatt har ett lag från Enköping i herrarnas division 4 och tre lag i herrarnas division 5: Enköpings IS, SK Elvan och Södra Trögds IK.

Det var en medioker säsong för lagen i femman den gångna säsongen där STIK och SK Elvan länge var med i bottenstriden. Fanna BK var undantaget som gick från klarhet till klarhet.

Fanna BK, som förra säsongen imponerade i division 5, känns som ett lag som är på plats för att stanna i division 4.

Optimism inför säsongen

Tränare Göran Westerberg gör sin tredje säsong och han är optimistisk inför kommande säsong, där truppen förändrats en hel del utan att tappa det hemvävda.

– Från förra året har fyra spelare försvunnit, tre har flyttat till annan ort för att plugga, och målvakten Fredrik Gustafsson Edqvist har slutat, berättar Westerberg.

Några nya?

– Ja, vi har fyllt på truppen med Jocke Lindau (ESK) målvakt, Lukas Nyman (ESK) försvarare, Kalle Fredriksson (EIS) mittfältare/försvar och Markus Thorell (EIS) som offensiv kraft. Alla andra i truppen från förra året kör på så vi känner oss väldigt nöjda. 22 man plus 2 målvakter har vi att tillgå.

Hur ser du på serien, vilka blir topplag?

Lite tidigt att säga vilka som kommer att kriga i toppen då trupperna inte är klara för flera av lagen, men Uppsala-Kurd FK som vi möter i premiären tror jag kommer vara med där uppe.

Hur kommer det för er som nykomlingar?

– För egen del så är vår målsättning att etablera oss i division 4. Vi har många unga duktiga killar, och på lång sikt tror jag att Fanna har en ljus framtid, avslutar Westerberg.

Herrfemman

EIS

Tränare: Patric Lindblom (ny) & Tomas Thuuri (ny).
Trupp: 25 spelare på pappret.
Truppnytt: Omstart med juniorer som grund.
Topp 3: Vet för lite om serien.
Premiär: 22/4 hemma mot Danmarks IF.
Tränaren Patrik Lindblom:

– Grunden blir juniorlaget som kommer in med mycket energi i en omstart av herrlaget, till det så kommer ett gäng seniorer stanna kvar och ger gruppen välbehövlig rutin inför spel i div.5.

– Det fylls på nästan varje träning med nya spelare och vi har varit mellan 16 till 20 spelare på försäsongen där vi kört 3 gånger i veckan, det ser lovande ut. Det är en nystart för klubben med en ny uppbyggnad som skall hålla över tiden så vi tar det steg för steg och sätter utveckling och nytt kontrakt som mål denna säsong.

SK Elvan

Tränare: Per Lygnegård.
Trupp: 20-25.
Truppnytt: 7 spelare ut och lika många in.
Topp 3: Brottby, Håbo och Riala.
Premiär: 22/4 kl. 14:00 borta mot Rosersbergs IK.

Tränaren Per Lygnegård:
– Det blir nog en 7-8 spelare som inte kör i år. Men vi förstärker med lika många om inte fler.

– Det har varit mellan 16 och 22 på varje träning så väldigt positivt. Vi vill verkligen hitta det gamla Elvan igen med en jävla inställning och kamratskap. Förra året slutade vi 7:a i serien och det var ingen av oss nöjda med men en tabell ljuger aldrig. Så nu är vi taggade för att göra en bättre säsong.

Södra Trögd

Tränare: Niclas Hallgren (ny).
Trupp: 20-22.
Truppnytt: Något frågetecken och några ny på gång in.
Topp 3: Har lite för dålig koll på årets serie för att gissa på topp tre, Södra Trögd ska vara ett av dom i alla fall.
Premiär: 22/4 kl. 13:00 borta mot Knivsta IK.
Tränaren Niclas Hallgren:

-– Truppen ser ut ungefär som förra året. Något frågetecken, samt några nya killar in! Vi ligger runt 20-22 man i truppen. Vi ska vara bättre förberedda denna säsong, vi har kommit igång lite tidigare och bra med folk på träningarna. Efter att vara nära och ramla ur så får vi gå in med lite passiv målsättning.

– Övre halvan ska vi absolut vara på, men vill självklart vara med där uppe.

Övriga lag herrar div.5: Brottby SK, Danmarks IF, Håbo FF 2, IF Trikadien, Knivsta IK, Riala GoIF, Rosersbergs IK, Rådmansö SK, Unik FK.
 

Herrar div.4:

Bälinge IF, Fanna BK, Gamla Upsala SK 2, GoIF Kåre, IF VP Uppsala, Procyon BK, Rimbo IF, Sunnersta AIF, Tärnsjö IF, Uppsala-Kurd FK, Upsala IF, FC Arlanda.

Premiär: 23/4 14:00 på Korsängen Fanna BK vs Uppsala-Kurd FK

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpingsungdomar tävlade i Swim Open

Sport Swim Open är en av Sveriges största simtävlingar. Där deltog flera ungdomar från Enköping tillsammans med världsstjärnor.onsdag 11/4 9:44