Foto: Rotebro IS IBK

Landslagman klar för Rotan – "en toppspelare alla kategorier"

Rotebro IS IBK slår på stora trumman. En tjeckisk välmeriterad landslagman har nämligen nyligen kritat på för klubben.

  • Publicerad 14:30, 8 sep 2017

Han har extremt bra blick för spelet

Sju säsonger i tjeckiska högsta ligan, elva landskamper och en pålitlig poängmakare. Rotebro IS IBK har landat ett fint nyförvärv i tjecken Vojtech Bagin, som nyligen skrev på för klubben.

Han har blivit rekommenderad till klubben och trivs redan efter ett par veckor bra. Tanken är att 23-åringen ska plugga i Stockholm och Vojtech är glad över att ha kommit till Sollentuna.

– Det känns riktigt bra. Allting fungerar mycket bra hittills och grabbarna i laget är både vänliga och roliga. Jag kan inte klaga på något egentligen. Dessutom blir vårt spel bättre och bättre för varje match, säger han till hemsidan.

Tränaren Roger Östergren är glad över värvningen.

– Han har extremt bra blick för spelet. Och han är en underbart ödmjuk människa som kan få både medspelare och förening till en professionellare nivå, säger Roger och fortsätter:

– Nu har vi ju bara sett honom i ett par veckor, men jag har ju ändå sysslat med innebandy i några år nu, och vågar säga att det här är en toppspelare alla kategorier som har kommit till oss och div 1 Östra Svealand. 

Säsongen startar 22 september. Tidigare har Rotan även gjort klart med två spelare från Duvbo IK.

Mer Vojtech Bagin

Ålder: 23 år

Position: Center

Landskamper: 11 A (VM kval & EFT)

Meriter: VM kval för Tjeckien 2016, EFT för Tjeckien 2015, Universitets VM för Tjeckien både 2014 & 2016, 7 Säsonger med FBS Bohemians i Tjeckiska högsta ligan, 131 matcher och 166 poäng(66+100)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Inte fler avgångar för pendeltågen i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.torsdag 22/2 16:00

Han blir Socialdemokraternas nya ledare

Nyheter Efter 13 år som gruppledare för Socialdemokraterna i Sollentuna lämnar nu Freddie Lundqvist över stafettpinnen till Joakim Jonsson. – Alla saker har tyvärr ett slut förr eller senare, säger Freddie...torsdag 22/2 11:32