Linus Nordin, 16, från Järfälla debuterar U17-landslaget i veckan. Foto: Jens Forsberg

Linus från Viksjö landslagsdebuterar i hockey

Hallå där...hockeycentern Linus Nordin, 16, från Viksjö och fostrad i Järfälla HC, som debuterar i U17-landslaget på onsdag. Hur känns det här?

  • Publicerad 11:27, 6 feb 2017

– Det är kul, det har har varit en dröm sedan jag var liten - att få representera mitt land.

När debuterar du i Sverigetröjan?

– Det blir på onsdag. Då spelar vi 5-nationersturnering i Tjeckien. Då möter vi fyra olika lag från USA, Ryssland, Tjeckien och Finland.

När fick du veta att du var uttagen till U17-landslaget?

– För någon vecka sedan. Jag kom in som reserv på ett elitcamp med trettio spelare från hela Sverige och hade inga förhoppningar på att komma med i själva landslaget.

Du spelar numera i Frölunda i Göteborg. När bytte du från Järfälla HC?

– Jag bytte hit i somras och spelade i Frölunda hela förra säsongen. Men jag har spelat i Järfälla i stort sett hela mitt liv och började när jag var fem år gammal. Med åren har jag vuxit in i det och tyckt att det blivit roligare och roligare.

Vad har Järfälla HC betytt för dig?

– Det har betytt väldigt mycket för mig att få spela med mina barndomskompisar. Jag tycker ibland att vissa föräldrar har så bråttom med att deras barn ska byta i tidig ålder till storklubbarna, men för mig har det alltid funkat bäst när jag har haft kul och spelat med mina kompisar.

Vad ser du fram emot nu med att spela i landslaget?

– Bara att ha kul. Och försöka visa upp mig så mycket jag kan för landslagstränarna.

Längre fram då, vad har du för mål med hockeykarriären?

– Långsiktigt? Det är så klart Nordamerika eller NHL, men det är inte lätt att ta sig dit. Jag tränar varje dag i Frölunda. Jag går på en elitidrottsskola som heter Katrinelunds gymnasium så jag kan träna varje dag.

Namn: Linus Nordin

Ålder: 16, fyller 17 i mars

Från: Viksjö

Bor: Göteborg

Aktuell: Centerspelare som debuterar i U17-landslaget. Fostrad i Järfälla Hockey klubb från hockeyskola som femåring till J18-laget. Har tidigare belönats med Kronwall-stipendiet som går till JHC-spelare och instiftades av NHL-spelaren Niklas Kronwall - också han fostrad i Järfälla HC.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det här bjuder helgen på i Västerort och Järälla

Nyheter 13 festliga tips för stora och små Låt inte mörkret hålla dig inomhus i helgen! Den är nämligen fullspäckad av aktiviteter. Vad sägs om premiär för pop-up krukmakeri, Alfons Åberg-firande och bandymatch?fredag 17/11 16:07

Kolla in bilderna! Såhär blir nya Järfällabadet

Nyheter ✓Flera bassänger ✓Vattenrutschkanor ✓Jättegym Åka vattenrutschkana med badring eller hiss ner i bassängen för rullstolsburna – Järfälla Tidning fick tjuvkika på det nya Järfällabadet som växer fram i Jakobsberg.fredag 17/11 15:33