Ljusare läge för nytt vattensportcenter

Ett nytt vatten- och vintersportcenter vid Norrvikens strand? Ja, mycket talar för att det blir verklighet inom en snar framtid. – Det skulle vara ett lyft både för alla de berörda föreningarna och allmänheten, säger Mats Cardell, kassör i Sollentuna kanot.

  • Publicerad 08:27, 29 apr 2016

Beslut
kommer snart

De nuvarande lokalerna vid Norrvikens södra strand måste betecknas som närmast fallfärdiga. Året runt-vatten saknas. Likaså dusch och toalett. Även omklädningsrum och andra grundläggande bekvämligheter lyser med sin frånvaro, där den lokala kanotklubben (SKS) och skridskoklubben (SSS) har sina lokaler.

– Första anblicken när jag kom ner första gången 2004 var att det verkade okej. Men jag fick en chock när jag såg efter närmare. Det ser för ”häckigt” ut. Slitet och inte alls funktionellt, berättar Mats Cardell, kassör i Sollentuna kanot.

Men tro inte att de slitna klubblokalerna skrämmer bort motionärerna. Tvärtom. Både på sommaren och framförallt på vintern är det ofta helt knök fullt. Upprustning har därför planerats en längre tid, bland annat genom den legendariske gamle ordföranden Georg Helenius. Men på årsmötet 2010 tog det ny fart.

– Vi drog ihop en projektgrupp som jobbade mot kommunen och andra viktiga aktörer, säger Bengt Becker, projektledare i gruppen och vice ordförande i kanotklubben.

Sedan dess har det varit många turer fram och tillbaka. Kommunen är positiv och en ny detaljplan är klar, men inte klubbad. Men till skillnad från den planerande fotbollshallen på Norrvikens IP, var det ingen av de drygt 15 remiss- och granskningsaktörerna som hade några större invändningar. Målsättningen är att kommunen blir huvudman och de lokala klubbarna sedan står för driften.

– Ur ett samhällsperspektiv är en kommunalt ägd anläggning det bästa. Vi har en budget för att få driften att gå runt med god marginal, fortsätter Bengt Becker som nämner att bygget skulle kosta 10–15 miljoner.

Förhandlingar angående investeringsbudgeten för 2017–2019 pågår, just nu, i kommunhuset. Enligt Mats och Bengt lade kultur- och fritidsnämnden in en rekommendation för en uppfräschning av området och nya lokaler redan 2011. Läget ser, enligt rapporter, ljust ut.

– Beslut kommer snart. Det står och väger hur pengarna ska fördelas och det finns många angelägna projekt. Vi står inför en avgörande stund och vårt trumfkort är att driften inte kommer kosta kommunen en krona, säger Mats Cardell. 

Hopplocket av slitna omoderna byggnader och förråd med stampat jordgolv kan snart vara ett minne blott.

– Det skulle vara ett lyft både för allmänheten och alla fem berörda föreningar. Ett representativt ansikte för en av kommunens största turistattraktioner, avslutar Mats Cardell.

Mer berörda föreningar

Sollentuna
Kanotsällskap

Sollentuna
Skridskosällskap

Sollentuna

Amatörfiskeklubb

Sollentuna
Norra Scoutkår

Friluftsfrämjandet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16