Lunden bröt dyster svit mot rivalen GT

Efter fyra raka förluster mot GT lyckades HIK på fredagen ta poäng igen. I en smågrinig historia slutade matchen 3-3 mellan ärkerivalerna.

  • Publicerad 09:50, 10 feb 2018

Vi följde vår gameplan och det var att ställa oss lågt

Efter flera års dominans av HIK i lagets inbördes matcher tog GT/76 över stafettpinnen förra säsongen. Söderortsgänget har därefter vunnit fyra raka matcher, varav två denna säsong.

Men nu är den dystra sviten bruten.

I en smågrinig kamp på Vallen tog GT tidigt ledningen på hörna. HIK kämpade sig dock tillbaka och genom Martin Ohlsson och Linus Hansson stod det 2-1 till hemmalaget efter drygt 18 minuter.

Efter lite ställningskrig blev det riktigt "krig" sista kvarten. Det började med en rejäl tackling från en hemmaförsvarare och efter det höll det nästan på att urarta på isen. Och GT passade även på i kaoset att göra två mål och ta över matchen. Båda målen var dessutom modellen snyggare.

Till den andra halvleken hade känslorna lagt sig och bandyn tog över. Spelet svajade fram och tillbaka, men skönspelet uteblev. HIK låg lågt och lät gästerna ha spelet. Båda lagen hade lägen, GT något flera, men det skulle bara bli ett mål till i matchen och det för HIK.

På en något tilltrasslad kunde Martin Ohlsson, via hemmaförsvarare, slå in kvitteringen i 85:e. Det skulle visa sig räcka till en poäng i en inte speciellt välspelad match.

Objektivt sett var det rättvist då GT blev nollade en halvlek, men skulle något lag vunnit hade nog de blågula legat bäst till.

– En hård match med mycket kämpatakter snarare än skönspel. Men sådana matcher är kul ibland och man blir extra taggad när det är mot vår ärkerival, berättar Daniel Mökander. 

HIK spelade snålt och lät GT/76 föra spelet.

 – Vi följde vår gameplan och det var att ställa oss lågt. Vi hade ju bara två avbytare så vi lät dem föra och sedan kunde vi utnyttja våra lägen. Det kanske inte såg ut som att poängen var rättvist eftersom de hade bollen mer, men vi förtjänade poängen, fortsätter ”Möken”.

– Det känns bra att bryta trenden efter fyra raka torsk mot dem. Vi har några i laget som spelat i GT och de ville verkligen inte förlora igen.

HIK ligger fyra i division 1 östra. På fredag väntar Gustavsbergs B hemma (19:00), på söndagen Norrtelje borta

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se Rudbeckseleverna gå genom isen

Nyheter Se filmen här Alla elever på Rudbecksskolan får under sin tid på skolan möjligheten att prova hur det känns att falla ner i en isvak och sedan rädda sig själva. Här kan du se hur övningen går till.tisdag 20/2 8:00

Allmännyttans vara eller icke vara - en stridsfråga

Nyheter Bostadsfrågan är helt klart en stor valfråga och ämnet går knappast att beröra utan att nämna hyresrätter. I Sollentuna är planen att sälja ut delar av Solletnunahems bestånd. En nödvändig...tisdag 20/2 8:00