Massor av räddningar av målvakterna Harald Stare och Ted Lejneholm kommer behövas i kvalet. Foto: Kent Lundqvist

Målvakterna blir viktiga i kvalet

Att ha två bra målvakter är en viktig ingrediens för Enköpings HF i kvalet som startar på söndag hemma i Idrottshuset 15:00 mot Sikeå SK.

  • Publicerad 11:07, 31 mar 2012

I ett kval är det som oftast de små marginalerna som avgör och då gäller det att ha burväktare av klass.
EHF förfogar över två bra burväktare med två helt olika stilar, Harald Stare en explosiv och spelande målvakt och Ted Lejneholm som är en stor irrationell målvakt. Det här betyder att EHF har stora möjligheter att anpassa målvakt efter matchbild. I Kvalet så är det ännu inte spikat vem som kommer starta men båda är laddade för uppgiften.
– Det här är vad vi väntat på hela året. Det har varit ett mål sedan vi startade försäsongen. Vi skulle gå direkt upp eller ta en kval plats. Jag känner inte till motståndet mer än att jag spelade mot dem när jag var ungdomsspelare, säger Stare.
– Det här är nytt för mig men det skall bli hur kul som helst. Vi är en del av laget och skall såklart göra allt vi kan för att det här skall gå vägen, menar Ted.
Hur ser ni på kvalet och gör ni något extra för att ladda upp.
- jag kommer och gör som vanligt. Det är lite extra men det är viktigt att inte göra något annat än det man känner igen när man laddar. På matchdagen har jag hitta mitt sätt att ladda. Jag vaknar och äter frukost sedan är det lugn och ro som gäller. När de andra killarna i laget samlas för gemensam lunch på stan så är jag hemma och äter för det passar för mig, Säger Stare.
– Jag försöker att inte tänka på det så mycket för att inte göra det här större än vad det är. Jag kommer sova så länge jag kan för att känna mig utvilad och sedan är det lunch med grabbarna i laget innan matchgenomgång som vi alltid gör, Säger Ted.
Båda målvakterna tror på seger i kvalet och spel i division 2 nästa säsong.

Läs mer på:

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Succé med SM i Enköping

Sport Det blev en stor succé med dragkamps-SM i Enköping där arrangemanget vann guld och hemmalaget Wallby DK drog hem ett SM-guld och ett SM-silver. – En väldigt lyckad dag. Det har klaffat och alla är...måndag 11/9 10:34