SK Enas simmare nådde fina resultat vid årets första tävling. Foto: Privat

Många fina placeringar

SK ENA radade upp fina placeringar vid årets första tävling. Sju ENA-simmare fanns på plats i Hedemora, där Lilla Vasadoppet avgjordes i söndags. Totalt tog klubbens simmare 23 medaljer på 34 individuella starter.

  • Publicerad 11:42, 11 jan 2017

Alice Johansson gjorde en fantastisk tävling, med både pallplatser och personliga rekord i samtliga sex grenar som simmades. Fem silver och ett brons blev resultatet för Alice.

Även Matilda Olausson och Tara Klarbo-Egan tog medaljer i samtliga grenar. Matilda vann sin åldersklass på 50m rygg, 50m bröst och 50m frisim.

Totalt tog Matilda tre guld, två silver och ett brons, med ett nytt personligt rekord på ryggsimmet.

Tara fick med sig ett guld på 100m frisim, samt fyra silver och ett brons och förbättrade sina tider i fyra grenar.

I de yngre åldersklasserna gjorde Linnea Alvin fina framsteg med nya personliga rekord i samtliga grenar. På 50m bröstsim slutade hon på en fin fjärde plats, endast en tiondel från pallplats.

Sanna Randerstedt lyckades erövra två silver och ett brons och sänkte sitt personliga rekord i fem grenar. Freja Klarbo-Egan sänkte sitt personliga rekord i fyra grenar och simmade hem ett silver och ett brons.

Förutom de individuella framgångarna tog SK ENA även guld med lagkappslaget på  4x50m frisim.

I laget simmade Sara Randerstedt, Alice Johansson, Tara Klarbo-Egan och Matilda Olausson. Det yngre laget med Sanna Randerstedt, Linnea Alvin, Freja Klarbo-Egan, samt dubblerande Tara Klarbo-Egan, simmade 2x25m frisim och slutade på en fjärde plats.

Nästa tävling på programmet är ENA Games som arrangeras hemma i Enköpings simhall den 21-22 januari. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Enköpingsungdomar tävlade i Swim Open

Sport Swim Open är en av Sveriges största simtävlingar. Där deltog flera ungdomar från Enköping tillsammans med världsstjärnor.onsdag 11/4 9:44