Peppade. Emma Söderqvist, Alva Lorentzi, Alice Kindstrand, Julia Lind, My Axelsson och Ivlin Logani ska spela NM. Foto: Blackeberg basket

NM för Ekerötjejer i påsk

Under påskhelgen spelar sex Ekerötjejer Nordiska mästerskapen i basket. – Vi är så redo vi kan vara, säger tjejernas coach Jan Fornbrant.

  • Publicerad 10:32, 12 apr 2017

Inför den stundande påskhelgen ska sex Ekerötjejer som spelar i Blackeberg baskets DU17-lag delta i Scania cup som också är inofficiella Nordiska mästerskapen för klubblag.

Motståndet i Scania cup är tufft och redan i första gruppspelsmatchen väntar Södertälje som är favorit att vinna hela Scania cup. Övriga motståndare i gruppen är Turun Riento från Finland samt Hörsholm 79:ers och Hjelmly från Danmark.

Hoppas gå långt

Blackeberg basket är ett av tre svenska lag som är inbjudna och man hoppas kunna gå långt i Scania Cup.

– Vi är så redo vi kan vara just nu och vi hoppas givetvis ta oss så långt som möjligt, säger coach Jan Fornbrant.

De flesta av tjejerna har i år tillhört Blackebergs utvecklingslag i damer divison 2 under namnet Ekerö. Där har några av tjejerna redan fått möjligheten att träna med Blackebergs damlag som nyligen säkrade seriesegern i division 1.

Landslagsmeriter

Några av tjejerna har även representerat Sverige i ungdomslandslag och fyra av Ekerötjejerna studerar på basketgymnasium i Bromma och Solna.

– Det är med glädje som man ser hur tjejer från Ekerö utvecklas vidare, och med engagemang att hela tiden ta steget till nästa nivå och med det mentorskap som finns kan det gå riktigt långt för dessa tjejer, säger Olle Skogh från Blackeberg basket.

Säsongen slutar dock inte med Nordiska mästerskapen för i Stockholmserien har laget även avancerat till semifinalspelet i Spalding cup som spelas direkt efter påsk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter