Nästa vecka startar playoff i basketligan dam. På bild: Paula Juhlin under mötet mot Telge basket. Foto: Martin Stern

Nu börjar kampen om guldet för Alviks damer

På onsdag börjar den slutliga kampen om SM-guldet för Alvik baskets damer. Då startar playoff hemma i Åkeshovshallen. Trots skador går Alvik in i slutspelet med en bättre placering i tabellen än man någonsin haft.

Nästa vecka startar playoff, slutspel, i landets högsta serie, Basketligan dam i kampen om SM-guldet. För Alvik basket väntar första kvartsfinalen nästa onsdag hemma i Åkeshovshallen.

Alvik slutar på tredjeplats i tabellen vilket betyder att man får möta laget som hamnar på sjätte plats. Vilket lag det blir avgörs ikväll.

Det här är Alviks tredje säsong i basketligan dam och en tredje plats är den bästa placeringen laget hittills haft.

– Vi är jätteglada. Vi har haft mycket bra motstånd och det har varit svårt att veta var vi skulle sluta i början av säsongen, säger coachen Jurgita Kausaite. 

Alvik basket bryter med stjärnspelaren

Jurgita Kausaite är ny tränare för säsongen, många nya värvningar har gjorts och laget har också tampats med skador som inneburit att man fått säga hej då till flera spelare. Och laget har under säsongen spelat lite ojämnt, menar Kausaite.

– Alla skador och sjukdomar har varit en utmaning. Men vi har ändå presterat jättebra under hösten och laget förtjänar en hyllning för det, säger hon och fortsätter: 

– Men nu är det playoff som gäller. Det är ett helt nytt spel när man kommer hit och det handlar om hur olika lag och individer hanterar press. Det är mycket nerver.

Förre landslagscoachen tar över Alviks damer

Första säsongen i basketligan åkte Alvik ut i kvartsfinal mot Uppsala basket. Förra året åkte man ut i semifinalen mot Luleå, som senare också tog hem SM-guldet.

Motståndare avgörs ikväll

Den 22 mars kl 19 är det uppkast i den första kvartsfinalen i Åkeshovshallen. Matcherna spelas som bäst av tre.

Vilket lag som får möta Alvik avgörs ikväll då fem matcher i den sista omgången innan playoff spelas. Det lag som efter kvällens matcher hamnar på sjätte plats i tabellen möter Alvik i kvartsfinal. Det är EOS, Telge eller Norrköping som alla har en chans på sjätteplatsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bilister: Lättare att hitta parkering efter nya p-avgifterna

Stadens nya parkeringsavgifter har gjort det lättare att hitta en ledig parkeringsplats i vissa områden, enligt en undersökning gjord av ett parkeringsbolag.lördag 27/5 11:00

Möbelsnickaren från Småland som blev Västerorts slottskung

När IT-bubblan sprack vid millenieskiftet fick Torbjörn Blomqvist oväntat ta över Ulfsunda slott som betalning för en skuld. Sedan dess har han köpt på sig ytterligare två slott i Västerort.lördag 27/5 8:09